Evropská unie chce zvýšit pokrytí a rychlost internetu pro obyvatele

Tagy:  evropská komise, evropská unie, internet, rychlost, rychlost internetu, rozšiřování internetu, finance, evropa, gramotnost, počítačová gramotnost

Podobně, jak informovaly před několika měsíci úřady v USA chce i Evropská unie zainvestovat do rozšiřování internetu pro své obyvatele. Plán byl navrhnut velice smělý, EU by chtěla zajistit připojení na internet nejméně polovině domácností v Evropě, navíc s rychlostí ideálně 100 Mbps.

Evropská komise, která za návrhy k dalšímu rozvoji internetu stojí, má i další velice zajímavé plány. O poskytnutí připojení jsme se tu bavili, fungovat by mělo alespoň pro polovinu Evropy do roku 2020 alespoň rychlostí 30 Mbps. Kromě samotného zajištění poskytování připojení k internetu se i velice vážně mluví o doporučení zvýšení trestných sazeb pro ty, kteří nějak škodili na síti. V takovém případě by se mohli větších trestů dočkat například hackeři, softwaroví piráti nebo šiřitelé dětské pornografie.

Investovat se má i do osvětové kampaně, zaměřené jednak na děti, které by se měly dozvědět, že internet je „dobrý sluha, ale špatný pán“, na starší lidi by zas měla působit kampaň s různými rekvalifikačními kurzy v používání internetu nebo počítačů.

Více informací je možné dozvědět se na oficiálních stránkách projektu

Novinka Evropská unie chce zvýšit pokrytí a rychlost internetu pro obyvatele byla publikován 26. května 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...