Zaměstnanci Googlu nesmějí mít na svých počítačích nainstalovaný Windows

Tagy:  google, windows, gmail, soutěž, konkurence, server

K velice podivnému kroku se odhodlalo vedení giganta Google, když zakázalo svým zaměstnancům používat na počítačích a jiných zařízeních výrobky od konkurence, tedy od Microsoftu. Pokud z nějakého důvodu zaměstnanec chce Windows používat, musí si zažádat o speciální výjimku, ta mu ale nemusí být schválena.

Google začal s takovým nařízením pro zaměstnance už dříve, již nějakou dobu platí, že Windows nesměl být nainstalovaný na žádném „novém“ notebooku, nyní se již budou zaměstnanci postihovat i za používání Windows na starších strojích.

Google tvrdí, že je to řešení jak zvýšit bezpečnost přenosu dat a jejich ukládání. Při posledním velkém útoku na servery Googlu byly některé zasaženy velmi vážně a museli pak se „ladit“ zpět. Navíc Google využíval na serverových počítačích Microsoft, a právě jeho teď viní za problémy.

Kromě bezpečnosti ale slouží nařízení i k jakémusi vzdělávacímu poznatku. Někteří zaměstnanci totiž mají s ovládáním softwaru od Googlu problémy a to, že se s ním „budou muset naučit“ jim možná zvýší chuť do práce.

Zdroj: Ft.com

Novinka Zaměstnanci Googlu nesmějí mít na svých počítačích nainstalovaný Windows byla publikován 1. května 2010 v 07.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...