Tržní podíl Windows 7 posiluje

Tagy:  prohlížeč, operační systém, google, microsoft, firefox, chrome, opera, systém, linux, Windows 7, mac

Microsoft vládne trhu operačních systémů, vyplývá to z průzkumu, který si dal za cíl stanovit tržní podíly, ale i podíly internetových prohlížečů. Microsoft v OS suverénně vede, celkem má některou z verzí 91,28 % lidí.

Nejnovější OS Windows 7 si z pomyslného koláče „ukousl“ 12,67 %. Na druhém místě je s 5,27 % Mac OS X, přičemž v USA je v mnohem větším zastoupení než v Evropě. Zbývajících 1,13 % zaplňují různé Linuxové distribuce.

Pokud se podíváme na prohlížeče, zde vede Internet Explorer, má ale čím dál nižší podíl, snižování není nějak markantní, ale je trvalé. Aktuálně jde o 59,69 % podílu, Firefox má 24,35 %, silně posílal Google Chrome, který má 7,05 %. Z těch známějších prohlížečů nesmíme opomenout Safari, které si trochu polepšilo a nyní je na 4,77 %, posledním zástupcem je Opera s 2,43 %, i jí se podařilo trochu si svůj podíl zlepšit.

Pro zpestření jsou k dispozici i údaje o zastoupení jednotlivých verzí, vůbec nejvíce se používá Internet Explorer 8 (25,15 %), na druhém místě je také Internet Explorer ale ve verzi 6 a konečně třetí místo – Firefox 3.6.

Zdroj: Netmarketshare­.com

Novinka Tržní podíl Windows 7 posiluje byla publikován 3. června 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...