Google konečně uvolní zadržované data, o přezkoumání žádá Austrálie

Tagy:  google, bezpečnost, vyhledávání, sítě, wifi, street view, služby, zákony, německo, austrálie, francie, data, osobní data

Google si se svoji službou Street View opravdu příliš nepomohl. Což o to, funkce je to opravdu netradiční a zábavná, jenže málokdo mohl čekat, co všechno přijde, až na svět pronikne informace, že si největší hráč na IT trhu ukládal i data, které může mnoho lidí považovat za svá osobní.

Google sám chce vydat uložená data pro Německé, Španělské a Francouzské vyšetřovací orgány, konkrétně jde o uložené datové pakety, které byly nasbírány během činnosti automobilů, které byli vybaveny aparaturou pro focení okolí. Google přiznal, že některá data si opravdu uchovával, má jít například o adresy přístupových bodů, měřila se prý i síla signálu nebo přesná poloha WiFi vysílače.

Krom toho, že se problémy objevují v Německu, zažádala si i Australská policie o potřebný hardware, aby mohla uložené věci ohodnotit a popřípadě je uznat „nevhodnými pro sběr“. Připraveno už má být i několik žalob, zaměřených vůči porušení zákona o ochraně osobních údajů.

A vysvětlení původce všech potíží? Chybu a tedy i sbírání dat měla způsobit špatná, respektive zastaralá verze softwaru.

Zdroj: FT.com

Novinka Google konečně uvolní zadržované data, o přezkoumání žádá Austrálie byla publikován 8. června 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...