Představen přehrávač VLC ve verzi 1.1.0

Tagy:  videolan, vlc player, přehrávač, linux, windows, nové verze, přehrávače, kodeky, podpora

Oblíbený přehrávač, hlavně mezi „linuxáky“ je VLC. Vývojáři vypustili ke stažení novou verzi 1.1.0, jednou z nejdůležitějších nových funkcí je možnost přehrávání videa ve formátu H.264. V případě přehrávání videa v operačních systémech Windows, konkrétně Windows 7 a Windows Vista je přehrávání spojeno s využitím rozhraní DxVA2.

Zbrusu nová je podpora souborového formátu WebM, kterou společně s kodekem VP8 představil Google. Google má s kodekem VP8 veliké plány, vývojáři by byli rádi, aby se VP8 stal co nejdříve základním standardem pro spouštění streamovaných vi­deí.

Nově je přidaná podpora SSE3 a SSE4, což jsou funkce sloužící k lepšímu a rychlejšímu dekódování videa, SSE jsou obsaženy v některých kodecích, stále si ale hledají svoje místo. VLC navíc podporuje DSP čipy, které jsou určené pro kódování a dekódování videa.

VLC Player

VLC Player

Přehrávač VLC media player (dříve také nazývaný VideoLAN) vznikl na škole École Centrale Paris, zpočátku jako studentský projekt. Dostupný je jak pro operační systémy Windows, tak především pro Linux, ale také i pro Pocket PC.

Kompletní seznam změn v nové verzi najdete na Videolan.org

Zdroj: Videolan.org

Novinka Představen přehrávač VLC ve verzi 1.1.0 byla publikován 25. června 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...