Gimp 2.6.9 - žádné novinky ale spousta oprav

Tagy:  gimp, editor, grafický editor, problémy, opravy, novinky, bugy, aplikace, verze, nová verze

Jeden z nejpoužívanějších grafických editorů Gimp má novou verzi 2.6.9. Vývojáři tentokrát nejdou cestou novinek, spíše se soustředili na odstranění, popřípadě opravení chyb, které byly nalezeny. Rovněž bylo opraveno a aktualizováno několik jazykových lokalizací, čeština byla zachována.

Celkem je opraveno asi 19 nejdůležitějších chyb. Patří mezi ně například problémy s exportem do formátu Alias PIX, celková stabilita Gimpu je také vylepšena, protože bylo změněno nastavení tzv. GEGL operací. Byl opraven i možná trochu kuriózní problém, kdy při vkládání dokumentů PDF, které měly příliš dlouhé názvy Gimp jednoduše padal. Opravena byla chyba při ukládání souborů .ppm.

Výrazně přepracovaný je nástroj pro načítání a ukládání souborů, ten také ovlivňoval stabilitu programu. Další úpravy jsou spíše kosmetické, tedy upravení nástroje pro výběr textu, opraven byl problém s pamětí.

Kompletní seznam novinek v programu najdete na Developer.gim­p.org. Samotný Gimp pak můžete stáhnout na Gimp.org

Zdroj: Developer.gim­p.org

Novinka Gimp 2.6.9 - žádné novinky ale spousta oprav byla publikován 24. června 2010 v 17.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...