Facebook chce chránit uživatele před pedofílií, zavede poplašné tlačítko

Tagy:  facebook, sociální síť, bezpečnost, policie, úřad, pedofilie, sex, bezpečí, tlačítko, bezpečností tlačítko, ochrana

Je dost možné, že jste na našich stránkách zahlédli informaci o spuštění projektu Cervenetlacitko.cz. Jde o projekt státních institucí, které chtějí, aby byl pohyb na internetu bezpečnější, především pro děti a mladistvé uživatele. Podobná funkce, jako tuzemské Cervenetlacitko.cz teď bude na největší sociální internetové síti Facebook.

Facebook tedy přidá na stránku speciální tlačítko, po kliknutí na něj a vyplnění jednoduchého formuláře bude informace, ve které je popsáno nebezpečné konání cizí osoby předána úřadu Child Exploitation and Online Protection Centre, což je instituce, která se stará o ochranu dětí před sexuálním obtěžováním. Facebook se dohodl na zavedení tlačítka až po několika měsících a několika kauzách, kdy byly mladé dívky nebo chlapci zavražděni osobami, se kterými si na Facebooku dohodli schůzku. Takové věci samozřejmě Facebooku na popularitě zrovna nepřidávají, proto se je snaží vedení sociální sítě řešit.

Facebook logo

Facebook logo

Facebook ale není jedinou sítí, která takovou funkci má, tlačítko, které pomáhá nahlásit nevhodný obsah už má i největší konkurent Twitter a také síť Bebo. Do jaké míry je tlačítko užitečné a funkční se ukáže až po čase, kdy úřad vydá příslušné prohlášení.

Zdroj: Webuser.co.uk

Novinka Facebook chce chránit uživatele před pedofílií, zavede poplašné tlačítko byla publikován 15. července 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...