Microsoft uvolnil beta verzi antiviru Microsoft Securite Essentials

Tagy:  microsoft, antivir, antivirový program, microsoft security essentials, bezpečnost, beta verze, nová verze, jádro

Microsoft vyvíjí svůj antivir Microsoft Security Essentials již delší dobu, nyní uvolnil ke stažení betaverzi připravované druhé verze antiviru MSE, který je nabízen zdarma. Hlavními lákadly druhé verze je kompletně aktualizované jádro systému, které má vliv jednak na úspěšnost odhalených hrozeb, ale ovlivňuje také rychlost fungování samotného antiviru.

Kromě toho by se měl Microsoft Security Essentials lépe rozumět s prohlížečem Internet Explorer, čímž samozřejmě stoupne bezpečnost používání. MSE 2 se také pyšní tím, že dokáže přesně a rychle analyzovat data, které se pohybují po lokálních sítích, takže i v takovém případě bude postup proti útočníkovi rychlejší.

Kromě toho bude MSE 2 samozřejmě o něco rychlejší a stabilnější.

Microsoft logo

Microsoft logo

Antivirus MSE 2 je relativně oblíbený, je mu však vyčítána poměrně nízká účinnost ochrany (oproti jiným antivirům), naopak, oblibu u uživatelů si získal nízkými hardwarovými nároky a jednoduchým ovládáním. Betaverze byla podrobena předběžným testům účinnosti a zlepšení je více než patrné.

Microsoft Security Essentials lze stáhnout z webových stránek Microsoft Connect, na ně je ovšem potřeba se registrovat.

Zdroj: Connect.micro­soft.com

Novinka Microsoft uvolnil beta verzi antiviru Microsoft Securite Essentials byla publikován 21. července 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...