Apple představuje LED monitor pro MacBook

Tagy:  apple, led, displej, panel, monitor, macbook, led cinema display, ekologie,

K pořádnému počítači patří pořádný monitor, proti tomu se nedá nic namítat, proto Apple představil svůj nový LED Cinema Display, který upoutá hlavně svým rozlišením, 2560×1440, a především úhlopříčkou, která je 27".

Vzhledem k zaměření panelu nemůže chybět zabudovaná webkamera iSight, přirozeně jsou k dispozici i reproduktory a mikrofon. Aby dokázal LED Cinema Display správně komunikovat s počítači z rodiny Apple, dali mu vývojáři konektor MagSafe. Pro připojení hardwaru jako je čtečka paměťových karet, myš, atd. je k dispozici USB rozbočovač.

Poměr stan LED Cinema Display je 16:9, designově jde o velice povedenou věc, panel drží na hliníkovém stojanu, který má otočný kloub, takže lze panel libovolně naklánět. Pro získání co nejlepších barev byla využita technologie IPS, velký vliv má i na kontrast, který je o dost vyšší než u ostatních obrazovek. Zajímavou vychytávkou je senzor světla, ten automaticky nastavuje jas tak, aby jednak šetřil oči, ale také spotřebovával co nejméně energie. Ekologii je vůbec připočítávána velká váha, proto nenajdete v LED panelu žádnou rtuť a sklo, ze kterého je obrazovka vyrobena neobsahuje arzen.

LED Cinema Display se hodí pro spolupráci takřka se všemi výrobky od Applu, ne jen pro MacBook ale i pro iPhone nebo iPod, který lze přes monitor dobíjet. .

Zdroj: Apple.com

Novinka Apple představuje LED monitor pro MacBook byla publikován 30. července 2010 v 20.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...