WordPress aktualizován na verzi 3.0.1

Tagy:  wordpress, blogování, blog, systém, redakční systém, verze, php, podpora

Pouhý měsíc (přesně 42 dní) a už tu máme novou verzi celosvětově známého blogovacího systému WordPress. WordPress už sice ve finální verzi 3.0 funguje, 3.0.1 ale opravuje některé chyby, na které se přišlo až během používání systému v praxi, respektive jde o chyby, které nahlásili uživatelé.

WordPress 3.0 má přesto už 11 miliónů stažení a další přibývají, aktualizace 3.0.1 opravuje 55 chyb, nejde o žádné vážné problémy, spíše o kosmetické úpravy. Nápravy se tak dočkaly věci typu špatného údaje při používání vybraného vzhledu, byl opraven odkaz v okně s aktualizace­mi, atd.

Celkem bylo opraveno 55 chyb, žádná nebyla hodnocena jako vysoká, nebo kritická. Byla trochu upravena stabilita a jistých změn doznalo i jádro systému, neměly by být tedy nijak časté výpadky nebo jiné problémy.

Jediná věc, která je skutečně zásadní je zrušení podpory PHP 4. U verze 3.1 ještě PHP 4 bude, u verze 3.2 má být ale podpora definitivně ukončena. K takovému řešení přikročili i další vývojáři redakčních a blogovacích systémů.

Zdroj: Core.trac.wor­dpress.org

Novinka WordPress aktualizován na verzi 3.0.1 byla publikován 2. července 2010 v 05.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...