Android je oblíbenější než iPhone OS, zjistil to Canalys

Tagy:  android, smartphone, operační systém, windows mobile, rim, iphone, iphone os, apple

Společnost Canalys provedla průzkum, zaměřený na operační systémy pro tzv. smartphone telefony. Z průzkumu vyplývá, že operační systém Android, který vyvíjí Google je používán na více telefonech, než iPhone OS, jeho největší konkurent.

Ani iPhone OS, ani Android však nestačí na podíl největšího operačního systému, jako nejpoužívanější byl vyhodnocen Symbian, který si pro sebe zabral 43,5% všech přístrojů. Na druhém místě, ovšem s velikým odstupem se umístil RIM OS, který se dodává k výrobkům BlackBerry. Konečně na třetím místě je zmiňovaný Android s podílem 17,1%. iPhone OS tedy skončil až na čtvrté příčce s podílem 13,5%. Z dalších operačních systémů můžeme jmenovat rodinku Microsoft, ta ovšem získává jen 4,9%.

Výsledky se ovšem trochu liší v závislosti na zemích, kde byl výzkum prováděn. Za druhé čtvrtletí tohoto roku se tak stal Android nejprodávanějším operačním systémem v USA, kde získal 34% podíl a sesadil tak z „trůnu“ doposud dominující RIM OS, i když jinak dopadl Android až třetí.

Celosvětově se prodalo na celém světě 62,4 miliónů smartphonů, s trhem výrazněji zahýbalo představení nové generace iPhonu.

Zdroj: BBC.co.uk

Novinka Android je oblíbenější než iPhone OS, zjistil to Canalys byla publikován 7. srpna 2010 v 02.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...