Firefox bude mít automatickou aktualizaci, od verze 4.0

Tagy:  firefox, prohlížeč, verze, nová verze, mozilla, chyby, restart, aktualizace, automat, automatická aktualizace

Přípravy na novou verzi s pořadovým číslem 4.0 oblíbeného internetového prohlížeče Firefox vrcholí, stále se objevují nové údaje, co by 4.0 měla umět, jak rychle bude fungovat, jaká bude stabilita, ale hlavně jakých novinek se my, uživatelé, dočkáme.

Velice užitečnou novinkou, o které se nyní objevily debaty má být automatické aktualizace, která bude naprosto nezávislé na uživateli a jeho rozhodnutích. Každý si bude moci nastavit, jestli chce automatické aktualizace používat, pokud si vybere možnost „ne“, bude jeho aktualizace probíhat obvyklým procesem, jako doposud u všech předešlých verzích prohlížeče.

Nová funkce je navíc potvrzená vývojáři z Mozilly, namátkou lze jmenovat například Roberta Stronga. Systém automatických aktualizací mají už i jiné prohlížeče, například Google Chrome. Mozilla navíc vydala doplňující upřesnění: pokud bude verze obyčejná, bude aktualizace také standardní, v případě, že vývojáři se dostanou k finální verzi produktu, musí postup do nové verze schválit sám uživatel, svým kliknutím.

Firefox

Firefox

S funkcí velice úzce souvisí i restart prohlížeče, k tomu dojde, když někdo zapomene delší dobu aktualizovat, Firefox se restartuje a stáhne si potřebné věci sám.

Zdroj: Google.com

Novinka Firefox bude mít automatickou aktualizaci, od verze 4.0 byla publikován 10. srpna 2010 v 03.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...