Ve středu vydána třetí betaverze Firefoxu 4.0

Tagy:  firefox, prohlížeč, nová verze, betaverze, ovládání, dotykové ovládání, internetový prohlížeč

Plánuje se výhledově vydání nové verze internetového prohlížeče Mozilla Firefox. V podobě jakési „ochutnávky“ nám vývojáři darovali v pořadí už třetí betaverzi prohlížeče Firefox. Betaverze pro verzi 4.0 ukazuje největší novinky, které lze společně s příchodem nové verze očekávat.

Nejdůležitější novou věcí, kterou v betaverzi najdete je podpora počítačů s multidotykovém ovládáním a s operačním systémem Windows 7. Ovládání více prsty bude teď ve webových aplikacích a stránkách o dost jednodušší a přesnější.

Druhá novinka má vliv jak na stabilitu, tak na rychlost internetového prohlížeče. Jde o nastavení technologie JavaScript, lepší nastavení by mělo mít za následek jednak znatelné zrychlení fungování prohlížeče ale i o něco propracovanější bezpečnost při zacházení s takovou funkcí.

K novince také přikládáme video, které ukazuje novou technologii obsluhy dotykových zařízení v praxi na pokusném počítači.

Nová betaverze je ke stažení na Mozilla.com

Novinka Ve středu vydána třetí betaverze Firefoxu 4.0 byla publikován 13. srpna 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...