Prodána doména tshirts.com, cena - přes milión dolarů

Tagy:  trička, doména, obchod, peníze, sex.com, adresa, byznys

Obchod s doménami je obrovský byznys, dá se na něm velice dobře vydělat, můžete ale ztratit i dost peněz. Po nakonec neuskutečněném obchodu, kdy se měla prodávat doména Sex.com se nyní uskutečnil obchod, který se nakonec povedl a týká se domény Tshirts.com.

Doména se prodávala v aukci, která byla organizována firmou Moniker a byla podstatnou součástí konference DOMAINfest. Konečná cena za doménu Tshirts.com se nakonec vyšplhala na 1,265 miliónů dolarů, což je zhruba 24 miliard korun. Štatným vlastníkem domény je trochu paradoxně obchodník, kterému už patří adresa t-shirts.com.

Aktuální vlastník domény ji využil jednoduchým způsobem, použil přesměrování, při zadání adresy Tshirts.com dojde k zobrazení stránky T-shirts.com.

Na DOMAINfestu se ovšem neprodávala jen tato adresa, ale i některé jiné, které nakonec svého kupce nenašli. Patří k nim například Assurance.com, Testing.com nebo Alcohol.com, tedy celkem zajímavé objekty pro obchod.

Zdroj: News.cnet.com

Novinka Prodána doména tshirts.com, cena - přes milión dolarů byla publikován 21. srpna 2010 v 04.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...