Nová technologie u Googlu, je testován systém dynamických výsledků vyhledávání

Tagy:  google, vyhledávání, technologie, novinky, dynamické výsledky, streaming, vyhledávač

Google bude zřejmě používat ve svém vyhledávání novou technologii. Ta je sice zatím v testovacím provozu, ale zatím publikované výsledky hovoří o její úspěšnosti. Jde o výzkum dynamických výsledků vyhledávání.

V podstatě jde o to, že při psaní výrazu do vyhledávání Google dynamicky mění zobrazované výsledky vyhledávání, které nejlíp odpovídají zatím napsané části výrazu. Pro lepší pochopení nové funkce je k dispozici i video, ve kterém je novinka testována.

Google novinku pojmenoval jako streaming a podle vyjádření některých odborníků by hlavní přínos streamingu měl být v tom, že vyhledávání značně urychlí. To sice bude trochu náročnější na výkon serveru, přínos v rychlosti by ale měl být markantní. Jestli vůbec bude streaming použitý v provozu vyhledávače se neví, vzhledem k tomu, že aktuální zkušenosti s ním jsou kladné, je pravděpodobné, že by se mohl v normálním provozu objevit.

Google běžně nové funkce testuje na vybraném počtu uživatelů s větším či menším úspěchem, proslýchá se, že kromě streamingu se chystají i jiné další funkce.

Zdroj: Youtube.com!

Novinka Nová technologie u Googlu, je testován systém dynamických výsledků vyhledávání byla publikován 22. srpna 2010 v 17.15. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...