Safari má aktualizaci, Opera také

Tagy:  opera, safari, prohlížeč, internetový prohlížeš, internet, aktualizace, verze, vývojové verze

Hned dva internetové prohlížeče mají nové aktualizace. Safari má novou verzi 5.0.2, opravuje se kompatibilita, bezpečnost by také měla být o dost lepší než u minulé verze. U Opery se jedná o novou verzi 10.62, ovšem pouze ve verzi RC2.

U prohlížeče Safari byl opraven problém s odesíláním formulářů, ten se projevoval především při nainstalovaném nástroji Adobe Flash Player 10.1, kdy se u vyhledávání obrázků nezobrazovali výsledky správně. K novým funkcím přibyla i šifrovaná komunikace se serverem Safari Extensions Gallery. Novou verzi prohlížeče Safari si můžete stáhnout s využitím aktualizačního systému Software Update, popřípadě můžete použít přímo stránek Apple.

U Opery se změny dotkly především stability programu, rovněž je opraven trochu úsměvný problém s kompatibilitou některých webových stránek, nešlo klikat na odkazy, ani je kopírovat. Významných změn také dostal manažer stahování, který měl tendenci způsobovat padání programu. Další opravená chyba se týká seznamu RSS kanálů, kde se špatně zobrazovaly obrázky.

Zdroj: Apple.com , Opera.com

Novinka Safari má aktualizaci, Opera také byla publikován 11. září 2010 v 18.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...