Seznam představil novou mobilní aplikaci

Tagy:  seznam, tiskové zprávy, čtečka, mobil, mobilní internet, qr kódy, qr, mobilní čtečky

Největší vyhledávač v České republice, Seznam.cz představil novou mobilní aplikaci, která je určena pro více než tři sta různých typů mobilních telefonů. Na vývoji aplikace se podílela například společnost 3GVision.

Funguje na principu QR kódů, rovněž využívá Data Matrix technologie. Prostřednictvím QR kódů se mohou přenášet odkazy na různé internetové stránky, stejně tak na videa nebo můžete posílat i číselné informace, například telefonní čísla, nebo adresy. Jejich velkou výhodou pro firmy je to, že se dají jednoduše použít v různých reklamních kampaních.

Kódy jsou výhodné i v tom, že dobře propojují offline i online prostředí. Seznam QR využívá už dva roky, nasazuje je hlavně pro marketingové služby, výrazné zastoupení mají QR například na serveru Firmy.cz, nebo Sreality.cz, kde pomocí něj můžete ukládat do mobilního telefonu inzeráty, které v různých sekcích najdete. Do budoucna se počítá i s použitím pro Zbozi.cz, mluví se také o připravovaném serveru Sdovolena.cz.

QR kódy fungují už přes deset let, kořeny má tato technologie v Japonsku, ale v průběhu času se dokázala prosadit i v Evropských zemích. Mobilní seznam čtečku najdete na m.seznam.cz/qr.

Zdroj: Seznam.sblog.cz

Novinka Seznam představil novou mobilní aplikaci byla publikován 9. září 2010 v 00.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...