Twitter prošel faceliftem, lépe se ovládá

Tagy:  twitter, blogy, mikroblogování, internet, sociální síť, sítě

Oblíbená mikroblogovací síť Twitter projde výraznou obměnou, která se týká především uživatelského rozhraní. Novinek, které si budou moci uživatelé zkusit je celá řada, mezi jednu z těch nejdůležitějších patří otevírání odkazů ze statusů přímo na stránkách Twitteru, to znamená rychlejší a pohodlnější prohlížení videí nebo fotek.

Výraznou změnou prošla i „hlavní stránka“, na které najdete nejnovější tweety svých přátel, ta je nyní rozdělena na dva panely, z nichž každý slouží k něčemu jinému. V levém panelu najdete seznam nejnovějších zpráv, po najetí myší na zprávu se v pravém panelu zobrazují detaily.

Panel má ještě jednu funkci, zobrazuje se v něm obsah, který se Vám při prohlížení profilů může hodit, jedná se třeba o několik posledních statusů, které dotyčný uživatel napsal. Konečně se dostáváme k věci, kterou po Twitteru už mnoho uživatelů chtělo, ale dočkali se jí až teď, jde o ovládání za pomocí klávesových zkratek. Většina kláves má přiřazenou funkci, na kterou si obvykle rychle zvyknete, kompletní seznam všech existujících klávesových zkratek můžete vyvolat klávesou otazník.

Pokud Vám z nějakého důvodu nová podoba Twitteru nebude vyhovovat, můžete si přepnout zpět na tu dosavadní.

Zdroj: Youtube.com

Novinka Twitter prošel faceliftem, lépe se ovládá byla publikován 16. září 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...