Outlook.com podporuje IMAP! Jak jej nastavit?

V naší recenzi Outlook.com jsme kritizovali absenci současného standardu v oblasti komunikace poštovního klienta s webovou službou – protokolu IMAP. Microsoft se polepšil a konečně doplnil IMAP do Outlook.com. Již tedy není třeba používat zastaralý protokol POP či méně známý EAS (Exchange ActiveSync), který nebyl tak široce rozšířen ani v mobilních, ani v desktopových poštovních klientech.

Pokud používáte službu Outlook.com, poradíme vám jaké nastavení použít v poštovních klientech. Pro příchozí poštu IMAP je nutné použít port 993, šifrování nastavit na SSL a do položky server napsat adresu imap-mail.outlook.com. Pro odchozí SMTP protokol je nastavení následující: Port je 587, šifrování TLS a adresa serveru smtp-mail.outlook.com. Starší protokol POP stále funguje a používá port 995, šifrování SSL a adresu serveru pop-mail.outlook.com.

Zdroj: Outlook Blog

Novinka Outlook.com podporuje IMAP! Jak jej nastavit? byla publikován 16. září 2013 v 12.45. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...