Vyzkoušejte videohovory ve vývojovém Firefoxu

Internetová komunikace je stále přístupnější a přístupnější. Dokládá to i aktuální vývojová verze webového prohlížeče Firefoxu z dílny Mozilly, která nabízí speciální rozhraní pro pořádání videohovorů přímo v rozhraní Firefoxu. Díky podpoře specifikace WebRTC již není nutné dodatečně instalovat žádný software třetích stran.

WebRTC je relativně nová technologie a mnozí ji označují jako budoucnost internetové komunikace.. Zatím chybí širší podpora ze strany webových prohlížečů, nicméně WebRTC nabízí vedle videohovorů také P2P sdílení, chat a klasické hovory.

Videohovory ve Firefoxu

Videohovory ve Firefoxu

A jak se vlastně videohovory ve Firefoxu používají? Stačí si na lištu přesunout ikonku sluchátka telefonu a kliknout na ní. Vygeneruje se automaticky URL adresu, kterou poté stačí poslat dalšímu účastníkovi videokonference, s nímž plánujete hovořit. Zatím je služba nedoladěná, ale brzy se můžeme těšit na další vývojové verze.

Zdroj: Mozilla.cz

Novinka Vyzkoušejte videohovory ve vývojovém Firefoxu byla publikován 30. června 2014 v 04.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...