Windows 9 budou při přechodu zcela zdarma

Ještě nedávno se spekulovalo o názvu nového operačního systému Windows. Název zřetelně 8.2 evokoval, podobně jako 8.1, rozsáhlé změny v rámci starého systému. Z Microsoftu však uniklo, že název 9 je již potvrzen. Šlo by tedy o první systém Windows pod hlavičkou nového šéfa divize Windows a pod taktovkou zcela nového CEO Satya Nadelly.

Očekává se řada zajímavých novinek, mezi které bude patřit návrat kompaktní nabídky Start, nové notifikační centrum, pokročilejší cloudová záloha a řada dalšího. Testovací verze bude v nejbližších dnech uvolněna pro veřejnost zdarma.

Důležitější je však v současné době informace, že by přechod z Windows 8 a 8.1 na nejnovější Windows 9 měl být zdarma. O ceně přechodu ze starších systému s podporou, tedy Windows 7 a Windows Vista, se zatím spekuluje. Již nyní je jasné, že Microsoft chce přetáhnout co nejvíce uživatelů starších systému, a tak bude minimálně sleva zcela logickým krokem.

Zdroj:Neowin

Novinka Windows 9 budou při přechodu zcela zdarma byla publikován 29. září 2014 v 08.30. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...