MegaChat – Kim Dotcom chystá šifrovaného konkurenta Skypu

Jméno Kim Dotcom je na internetu známo především díky kauze, která v minulých letech proběhla kvůli úložišti MegaUpload. V současnosti Kim Dotcom provozuje nástupce zmiňovaného MegaUploadu nesoucího název Mega. Nicméně svoji činnost na internetu chce v nejbližší době rozšířit i na komunikační službu MegaChat.

MegaChat by měl běžet prostřednictvím webového prohlížeče s šifrovaným přenosem. Disponovat bude jak možností textového chatu, tak i možnosti video chatu a možnosti rychlého posílání dat mezi uživateli. Na svém Twitteru Kim Dotcom uvedl, že v několika následujících týdnech začne rozesílat pozvánky do betaverze MegaChatu. Oficiální datum finální verze zatím není známé, ale spekuluje se o březnu. Kim Dotcom nezapomněl také popíchnutí americké vlády, neboť prohlásil, že všechny služby poskytované americkými firmami mají vždy zadní vrátka pro přístup americké vlády.

Zdroj: Kim Dotcom na Twitteru

Novinka MegaChat – Kim Dotcom chystá šifrovaného konkurenta Skypu byla publikován 3. ledna 2015 v 15.00. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...