Diskuse ke článku Guitar Pro 6 - Krása není všechno

Formát

Napsal/a: A.

Přidáno: 08.04.2013 22.51

Odpovědět

Jen malá poznámka, není pravda, že se nedá ukládat jinak, než do .gpx, program nabízí slušnou nabídku exportování do jiných formátů, včetně .gp5. Myslím, že by se hodilo trochu víc prozkoumat možnosti programu před napsáním recenze. Vzhledem k tomu, že je to uvedeno jako jediný faktický nedostatek programu (ostatní je jen subjektivní pocit, btw. kdo nechce, nemusí zvuková nastavení vůbec používat a kvalitu programu to nesnižuje), není tato recenze vůbec objektivní.

RE: Formát

David Žid

Odpovědět

Dobrý den,

Děkuji za připomínku. Co se týče ukládání, po bližším prozkoumání Vám musím dát zapravdu, s Guitar Pro 6 jsem strávil v minulosti opravdu hodně času, ale řešení uložit jako…pouze v .gpx a pokud chcete ukládat v jiném formátu musíte zvolit exportovat jako .gp5 je poměrně neintuitivní. Každopádně máte pravdu a nedostatek opravíme.

Ke druhé připomíce, že kdo nechce nemusí zvuková nastavení vůbec používat se musím lehce ohradit. Máte částečně pravdu, ale v porovnání s GP5 je implicitní nastavení zvuku dosti rozporuplné a i když se stále bavíme v rovině RSE, nikoliv reálných zvuků, zkrátka působí chaoticky a nepřesvědčivě (to se netýká čistých zvuků, pouze zkreslení, ale to je zmíněno v recenzi). Nastavení vyžadovaného zvuku je tak poměrně zdlouhavá procedura, která může uživatele zbytečně zdržovat, či limitovat. Může se jednat o můj subjektivní dojem, ale recenzi jsem nepsal jako shrnutí strohých faktů, ale především jako názor a postřehy aktivního uživatele.

S pozdravem,

David Žid

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny