Autodesk Inventor 2013 - Tvorba 3D výkresů na úrovni

Tagy:  Autodesk, Autodesk Inventor 2013, Inventor, konstrukční program, vytváření 2D, vytváření 3D, práce s 3D, práce s 2D, 2D, 3D, grafika, výkres, nákres, půdorys, rýsování

Sponzorované odkazy

Autodesk Inventor 2013 - Tvorba 3D výkresů na úrovni

Sháníte kvalitní konstrukční nástroj pro tvorbu 3D a 2D pohledů? Představujeme nejnovější verzi světoznámého programu Autodesk Inventor 2013, který disponuje mnoha novými funkcemi a nástroji, z produkce společnosti Autodesk. Přehled s hlavními novinkami a spolu s krátkým představím bude hlavním tématem dnešního povídání. Doufám, že Vás aplikace zaujme a časem ji přijdete také na chuť.

Co je Autodesk Inventor?

Autodesk Inventor je nejprodávanější aplikace pro strojírenskou 3D konstrukci. Firma CAD Studio je autorem českých lokalizací Inventoru a dodavatelem Inventoru i podnikových řešení postavených na této CAD aplikaci. Umožňuje pracovat s vysokým výkonem při rozsáhlých modelech, vytvářet 3D obrazy, vytvářet a editovat konstrukční sestavy, vytvářet a editovat paralelně modely v širším týmu pracovníků a vše sdílet na webovém úložišti Cloud.

Uvítací obrazovka

Důležitým prvkem nové verze 2013 je vzbudit dojem u uživatelů, že se jedná o jednoduchý a intuitivní program s kvalitním a moderním zázemím. První novinka, která vás ihned zaujme je uvítací obrazovka. Oproti minulé verzi dostála mnoho změn. Je rozdělena do tří částí: sloupec činností, nápověda a informace o aplikací.

Uvítací obrazovkaUvítací obrazovka

3D a 2D obrazy

Oproti minulé verzi se více zapracovalo na jednotlivých technologií 2D a 3D obrazů. Nemusíte se obávat kritických změn, které by se projevily při práci. Disponuje novými funkcemi, které mají za úkol více zpříjemnit a hlavně zjednodušit práci při tvorbě takového obrazu. Nabízí přímé modelování a parametrické navrhování sestav.

2D a 3D modely2D a 3D modely

Vytvoření nového souboru a simulace modelu

Další změnou je okno pro vytvoření nového souboru. Jednotlivé rozvržení je malinko odlišné, ale v podstatě se jedná o stejnou funkčnost. Autodesk Inventor 2013 nabízí nové nástroje při přípravě modelu na simulaci. Podpora vícejádrových procesorů, která zrychluje práci s programem a následnou simulaci.

Cloud – Webové úložiště

Nejdůležitější funkce, která se objevuje až v této verzi. Pracujte kdykoli a kdekoli, editujte své výtvory s neomezeným výkonem služeb Autodesk 360. Jedná se o webové úložiště o základní kapacitě 3 GB, na které můžete ukládat své výtvory, prohlížet a hlavně editovat. Nabízí okamžitý přístup k nejnovějším verzím programu. Technická podpora pracuje rychle a kvalitně. V nejkratším možném termínu rychle vyřeší všechny problémy.

CloudCloud

Zobrazení výtvoru a nápověda

Náročnost na výpočetní výkon počítače byl při zobrazování výtvoru markantní. Vývojáři došli k závěru, že zkusí vypnout textury, které zbytečně zatěžovaly procesor. Nápověda byla, je a vždy bude součástí aplikace, která poskytne potřebné informace o provedené akci, případně, jak dále pokračovat.

Hodnocení nástroje Autodesk Inventor 2013

Jedná se o nejnovější verzi a proto se k ní takto musíme chovat. Představili jsme si nástroje (převážně webové úložiště Cloud), které v minulých verzích nebyly a často se na ně uživatelé vyptávali. Doufám a pevně věřím, že to není pro tuto aplikaci konečná a v další verzi nám ukáži ještě efektivnější a modernější technologie, které mají přispívat k rychlejší správě, snadné práci s programem a hlavně jej více přiblížit začátečníkům, kteří se chtějí v této oblasti více zviditelnit.

Moje hodnocení:  80 %

Výhody:

  • Jazyková mutace
  • Podpora více jádrových procesorů
  • Novinky v oblasti 2D a 3D
  • Webové úložiště Cloud

Nevýhody:

  • Vysoký výpočetní výkon počítače

Článek Autodesk Inventor 2013 - Tvorba 3D výkresů na úrovni byl publikován 17. dubna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...