Výběr nejlepších aplikací pro Modern UI (Metro)

Tagy:  Metro nejlepší aplikace, výběr top aplikací, best metro apps, aplikace které nesmí chybět ve windows 8, zprávy v metru, zprávy ve windows 8, kuchařka v metru, kuchařka ve windows 8, rádio, skoliáza zad cviky

Sponzorované odkazy

Výběr nejlepších aplikací pro Modern UI (Metro)

Modern UI neboli Metro je nedílnou součástí nového operačního systému Windows 8, který vlastní čím tím více lidí. O Windows 8 si toho můžete více přečíst zde. V tomto článku se zaměříme na pět nejlepších aplikací, které vám v novém rozhraní rozhodně nesmí chybět! Všechny budou samozřejmě zcela zdarma, aby jste ušetřili nějakou tu korunku.

CookMe – Vaše Kuchařka

CookMe je elektronická kuchařka, která oplývá skutečně povedeným designem. Aplikace běží přímo na počítači a tak jsou všechny recepty k dispozici i v případě výpadku internetového připojení. Do kuchařky lze jednoduše přidat nové recepty, včetně počtu kalorií, potřebných surovin, doby přípravy a fotografií. Jakmile přidáme množství surovin a počet porcí, lze následně měnit počet porcí, při čemž se přepočítává potřebné množství surovin. Nemusíme tak nic zdlouhavě počítat či odhadovat, vše máme jasně ukázáno. Při vyhledávání receptů lze také jednoduše zadat suroviny, které máme doma a ukážou se nám recepty, které s nimi lze uskutečnit. Recepty lze také ukládat na SkyDrive, sdílet s přáteli pomocí e-mailu nebo je jednoduše vytisknout. Vytvořit lze také nákupní seznam celého menu (tzn. několika jídel), takže okamžitě víme, co nakoupit. Pro náročnější uživatele je tu potom možnost zakoupení CookME Pro za 70 korun, což určitě není zase tak moc.

Naše hodnocení:  85 %

Aplikace CookMeAplikace CookMe

Rehab&Relax

Kdo dnes nemá problémy se zády? Rehab&Relax je vynikající aplikací pro všechny pacienty s těmito problémy. V aplikaci vidíme řadu cviků, které klientovi se zády podstatně pomohou. Najdeme zde cviky na bederní páteř, krční páteř, hrudní páteř a mnoho dalšího. U každého cviku pak vidíme názorné obrázky, cíl cvičení, provedení i nejčastější chyby. Cvičení přitom zabere jen pár minut denně. Nyní se necvičící již nemají na co vymlouvat :-).

Naše hodnocení:  81 %

Aplikace Rehab&RelaxAplikace Rehab&Relax

Live TV

Pro všechny televizní fajnšmejkry. Live TV totiž umožňuje sledování stovek TV stanic po celém světě! Na rozdíl od podobných aplikací funguje velmi rychle a všechny testované stanice stabilně běžely. Bohužel zde není mnoho českých stanic, respektive jsme nenalezli ani jednu jedinou. Pro anglicky mluvící uživatele je to však ráj na Zemi. Live TV poskytuje filmy, hudební i sportovní kanály, zprávy z celého světa i TV stanice pro děti. K drtivé většině pak je nabídnut přehledný TV program, takže divák je vžyd v obraze.

Naše hodnocení:  84 %

Aplikace Live TVAplikace Live TV

Play.cz

Co by to bylo za svět, kdyby nám volné chvíle nezpříjemňovalo rádio. Dobrá zpráva, už nemusíte na internetu hledat své oblíbená rádia, jelikož díky programu Play.cz máme všechny internetová i klasická rádia na jednom místě! Rádia lze filtrovat dle krajů (Olomoucký, Zlínský atd.) nebo podle stylu (pop, rock, metal), takže si každý uživatel rychle najde přesně to, co hledá. V aplikaci lze jedním kliknutím přejít z rádií do magazínu Play.cz, kde se objevují nejnovější články tohoto portálu. Úryvky těchto zpráv pak můžeme pozorovat také přímo z prostředí metra, kdy se v příslušné kachličce vše zobrazuje.

Naše hodnocení:  80 %

Play.cz Play.czPlay.cz Play.cz

E15.cz

Jednou z nejstarších aplikací na Windows 8 je zpravodajská aplikace E15.cz, která prostřednictvím nanejvýš zajímavého designu přináší nejnovější informace z celého světa. Ty jsou dále roztříděny do kategorií – najdeme zde například domácí zprávy, zahraniční zprávy, byznys, osobní informace a mnoho dalšího. Po rozkliknutí konkrétní zprávy se v levém sloupci zobrazí další zprávy ze stejné kategorie, zatímco v pravé části již můžeme číst danou zprávu. Ještě jednou musíme pochválit moderní vzhled, u kterého není vůbec těžké zůstat.

Naše hodnocení:  94 %

Aplikace e15Aplikace e15

Závěr

To je pro dnešek vše. Závěrem bych rád zmínil, že vybrat několik málo aplikací z takového kvanta je skutečně těžké. Pokud vám tedy v tomto seznamu chybí váš oblíbený prográmek, určitě se podělte s námi i čtenáři v komentářích. Těším se na viděnou u dalšího článku.

Článek Výběr nejlepších aplikací pro Modern UI (Metro) byl publikován 5. června 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...