Ovládáme Metro na 100%

Sponzorované odkazy

Ovládáme Metro na 100%

Dlouho očekávaná verze operačního systému Windows 8 je již několik měsíců na trhu, ale stále se setkáváme s pochybnostmi ohledně nového uživatelského rozhraní jménem Metro. V nejnovější verzi Windows 8.1 se tento problém malinko spravil, protože se zde zase objevilo tlačítko Start a další funkce a nástroje, které jsme znali z předchozích verzích tohoto operačního systému. V tomto článku si o rozhraní Metro řekneme více. Doufám, že po přečtení na něj již nebudete tolik nadávat, ale pochopíte, jaké v sobě ukrývá výhody.

Co je Metro?

Metro (v překladu Modern UI ) je uživatelské rozhraní, které bylo vytvořeno společnosti Microsoft a které se nachází v nejnovější verzi operačního systému Windows 8. Mezi jeho hlavní přednosti patří jednoduchost a hlavně po obsahové stránce nabízí nespočet funkcí a nástrojů.

Metro ve Windows 8Metro ve Windows 8

Jak se ovládá?

Jednotlivé čtverce je možné jednoduše přesouvat, měnit a mazat. U některých obrazců je možné měnit i rozměry, můžete si vybrat mezi animovanými a zobrazovat základní informace. Pokud chcete změnit nastavení čtverce, stačí kliknout pravým a vybrat vlastnost, kterou budete chtít. Vše je velice jednoduché a nachází se na jednom místě. Pokud s tímto rozhraním nemáte žádné osobní zkušenosti, tak ze začátku budete bezzubí a proto Vám doporučuji projít internetové stránky a kouknout se, jak se Metro přesně ovládá a co vše vlastně umí a dokáže vytvořit. Jakmile se s ním dokonale seznámíte, pochopíte, proč byl vlastně vytvořen a nasazen do tohoto operačního systému!

Moje hodnocení

I když každý uživatel tohoto operačního systému uživatelské rozhraní Metro odsuzuje, já se osobně domnívám, že bylo třeba vymyslet něco nového, co tady na trhu zatím nebylo. Jedná se o asi největší změnu při vývoji nového systému. Nabízí mnohem více funkcí a nástrojů, než tomu bylo v předchozích verzích. Malinko se podobá operačním systémům pro mobilní telefony, a proto je možné jej používat i na dotykové displeje. Hlavně díky tomu by také vytvořen, aby jej mohli používat i na tabletech a mobilních telefonech. Doporučuji Vám přejít na nejnovější Windows 8, který nabízí nejmodernější aplikace a nástroje!

Článek Ovládáme Metro na 100% byl publikován 15. září 2014 v 05.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...