2013 – Rok plný herních novinek a zvratů

2013 – Rok plný herních novinek a zvratů

Třináctka je číslo opletené řadou pověr. Letošní rok v herním průmyslu však zatím bourá všechny pověry a přináší mnoho potěšujících zpráv. Vycházejí zajímavé tituly, probíhají významné premiéry a mnoho dalšího. Rok 2013 je jednoduše v herní branži velmi zajímavý. Nastiňme si ty nejzajímavější události.

Staré železo nerezaví

Začnu nejprve u již zmiňovaných významných premiér. Rovnou mohu říci, že se týkají konzolových hráčů a obou výrobců konzolí, tedy Sony i Microsoftu. Sony pro hráče přichystalo zbrusu novou konzoli PlayStation 4, které bychom se mohli dočkat letos na Vánoce. S ní přijde řada nových titulů ukazujících nové technologie i výkonný hardware nové konzole. Hry pro PlayStation 3 však i nadále budou vycházet, neboť je stále ohlášená hezká řádka nových her. Lze spekulovat, že PlayStation 3 nás ještě dlouho neopustí a vystřídá dlouholetého veterána PlayStation 2, který byl donedávna stále k dispozici. Na trhu byl více než 13 let a hry na PS2 vycházeli dlouho s ním. Pravdou je, že již nyní PlayStation 3 nabízí dostupnou cenu a řadu her lze získat z bazaru. Pro nenáročnou konzumaci herního obsahu bude PlayStation 3 ideálním společníkem.

Přesuňme se z Japonska do Spojených států Amerických, ze které pochází další velmi očekávané herní železo. Nepůjde o 720, Infinity či Durango. Nová konzola ponese název Xbox One. Nástupce současné generace Xbox 360, která je s námi již téměř 8 let, nabídne stejně jako Sony řadu zajímavých technologií, znatelně vyšší výkon a také hromadu titulů. S novou konzolí samozřejmě přijde i nový Kinect se schopností rozeznat obličej i hlas. Vlnu kritiky ale Microsoft již poznal. Nový Kinect by totiž měl být stále aktivní i v případě vypnuté konzole. Smutnou zprávou v konzolovém světě je smrt Hiroshi Yamauch, velkého otce Nintenda. Tato osoba stála po celých 53 let (1949–2002) v čele Nintenda a z továrny na hrací karty udělala giganta zábavního průmyslu.

Počítače si také užijí své

Počítačové hry ještě zdaleka nejsou okrajovou záležitostí. Základna počítačových hráčů je velmi rozsáhlá a podle toho vycházejí také nové tituly. V poslední době mohu zmínit například pátý díl legendární série GTA. Nejednou byla tato série označena za kontroverzní. Počítačoví hráči dostali naservírován také druhý díl druhoválečné strategie Company of Heroes 2, ve které se za svobodu rvou urostlí Rusové. Historie říká, že Němci i na východu dostali na frak. Ve hře však břímě historie leží na vašich bedrech, a tak i vy ovlivníte průběh významných bitev. Dejte však pozor na matičku přírodu a nevyzpytatelný mráz. U bojů ještě zůstaneme, neboť české studio Bohemia Interactive vydalo třetí díl válečného simulátoru Arma III. Hra více hráčů je základem a zkušenosti nesmí chybět. Zelenáči nemají šanci.

A to ještě není vše!

Rok 2013 však zatím nedoběhl do zdárného konce. Ještě je před námi čtvrtina roku, která skrývá řadu premiér a vydání nových titulů. Vánoce letos budou opravdu zajímavé a hráči nebudou vědět kam dříve. No uvidíme, nezbývá než čekat.

Článek 2013 – Rok plný herních novinek a zvratů byl publikován 1. října 2013 v 15.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...