TeamViewer 9: Co je nového v 9. verzi

Sponzorované odkazy

TeamViewer 9: Co je nového v 9. verzi

Potřebujete ovládat počítač vzdáleně, ale stále neumíte najít ten správný program? Doporučuji Vám vyzkoušet nejnovější verzi programu TeamViewer 9. Jedná se o velice přívětivý a intuitivní program pro správu počítače přes vzdálenou plochu. Pro nekomerční použití je zcela zdarma, tudíž není potřeba žádné legalizace apod. Chcete-li používat program komerčně, tak je potřeba zakoupit legální verzi, se kterou poté můžete snadno nakládat. Nejnovější verze je kompatibilní s operačním systémem Windows 8.1 a Mac OS X Mavericks.

K čemu vlastně slouží?

Za pomocí programu jde na počítači na druhé straně bez problému udělat cokoliv. Mezi hlavní přednosti patří i fakt, že se program neomezuje jen na Windows, ale plně podporuje operační systém Linux a Mac OS. Dokonce disponuje i verzemi pro iPhone a Android. Jednotlivé zařízení můžete mezi sebou ovládat snadno a rychle. Poslední, respektive 9 verze přináší novinky v podobě kopírování a vkládání textu včetně formátování a dat pomocí systémové schránky, optimalizace přenosu obrazu, nový systém notifikací a přehlednější práci s více připojením současně. Můžete připojit například lokální soubor k emailu odesílané na vzdáleném počítači.

TeamViewer 9TeamViewer 9

Správa více připojení současně a dvojité zabezpečení

K novinkám patří i nově vytvořené ovládání více připojení současně. Pro optimálně přehledné zobrazení si můžete otevřít všechny počítače náležející k vzdálenému počítači v samostatných panelech. Opravdu o nic nepřijdete, neboť otevřené panely začnou vždy blikat, když na vzdáleném počítači nastane nová aktivita. Nově nabízí také dvojité zabezpečení. Pomocí některé ověřovací aplikace můžete jednoduše vytvořit bezpečnostní kód na Vašem chytrém telefonu. Během přihlašování je požadováno obojí, kód a příslušné heslo. S tímto dvojúrovňovým ověřováním Vám aplikace pomůže vyhovět požadavkům HIPAA a PCI DSS.

TeamViewer a funkce Wake-on-LAN

Perfektní funkce, kterou využije opravdu každý! Už žádné problémy s vypnutým počítačem. Nová funkce Wake-on-LAN nabízí možnost spuštění počítače z režimu spánku, kdykoli budete potřebovat přístup k datům. Funkci je možné spustit normálně na počítači, a nebo prostřednictvím routeru.

TeamViewer 9TeamViewer 9

Odeslání dat bez nutnosti připojení ke vzdálené ploše a vytvoření zástupce

Nyní můžete posílat jakékoliv data bez nutnosti připojení k počítači. K okamžitému sdílení dat se zákazníky používejte jednoduše aplikaci TeamViewer. Můžete si také vytvořit zástupce na ploše odkazujícího na jakýkoliv počítač, tak abyste se k němu mohli kdykoliv připojit.

Novější vzhled a optimalizace obrazu

Verze 9 nabízí novější a propracovanější vzhled, než na který jste byli v minulých verzích zvyklí. Ovládání a rozmístění tlačítek je velice intuitivní a přispívá k rychlejší správě vzdálené plochy. Práce na dotykovém zařízení je naprosto báječná. Co se týká přenosu videa, tak je v této verzi mnohem rychlejší a čistější. Vše se přehrává v reálném čase a tudíž nedochází k žádné větší odchylce při přehrávání.

Na závěr

Jedná se o velice kvalitní a zákazníky prověřený program pro správu vzdálené plochy. Pro nekomerční použití je zcela zdarma, tudíž není potřeba žádné registrace ani legalizace. Ovládání je také jednoduché a s programem dokáže pracovat úplně každý, i začátečník. Doporučuji Vám tento program vyzkoušet, protože se jedná o opravdu kvalitní software, který byl vytvořen pro jednoduché a přitom efektivní práci s počítačem přes vzdálenou plochu. Usnadní Vám čas a hlavně peníze!

Moje hodnocení:  90 %

Výborný program

Výhody:

  • Zcela zdarma
  • Česká verze
  • Mnoho kvalitních funkcí a nástrojů

Nevýhody:

  • Zobrazování reklam po skončení relace

Článek TeamViewer 9: Co je nového v 9. verzi byl publikován 17. března 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...