TeamViewer 11 – Co je nového v aktuální verzi?

Sponzorované odkazy

TeamViewer 11 – Co je nového v aktuální verzi?

Vývojáři oblíbeného programu pro sdílení obrazovky TeamVieweru rozhodně neusínají na vavřínech a uvádí již 11 verzi svého programu. Mezi samozřejmosti nových verzí programů patří optimalizace, vylepšení výkonu, zrychlení přenosu souboru a nižší datová náročnost. Co ale přináší opravdu nového?

Přepracovaná lišta nástrojů

Pravděpodobně hlavní změnou je přepracovaná lišta nástrojů, která nyní usnadňuje a urychluje práci uživatelům. Podněty ke změně byly brány především ze zpětné vazby uživatelů, ale také z výzkumu v oblasti designu uživatelského rozhraní. Ovládání by tedy mělo být pro uživatele intuitivnější než v předchozích verzích.

Nová lišta nástrojů.Nová lišta nástrojů.

Bezobslužný přístup na zařízení Android

Ovládání počítače z Androidu není u TeamVieweru žádná novinka. Vylepšením je ovšem to, že zařízení s Androidem lze ovládat kdykoli a odkudkoli bezobslužně, přičemž zařízením s Androidem se nemyslí pouze chytré telefony. Jsou to například i bankomaty, veřejná zobrazovací zařízení či prodejní automaty.

Novinky pro firmy

Nová verze přináší novinky i pro firemní využití. Přibyla možnosti vytvoření uživatelského modulu TeamViewer QuickSupport, který umístí na plochu firemního zákazníka ikonu s názvem firmy či výzvou k akci. Kliknutím na ikonu mohou zákazníci jediným klepnutím požádat o pomoc prostřednictvím uživatelského modulu, který se automaticky aktualizuje.

Aby se mohla firma zlepšovat, je důležitá zpětná vazba. Na konci relace nově můžete využít automatického průzkumu spokojenosti a podle zpětné vazby následně vylepšit kvalitu služeb poskytovaných firmou.

Základní nabídka programu Teamviewer 11.Základní nabídka programu Teamviewer 11.

Podpora systémů

TeamViewer 11 podporuje různé platformy, od Windows přes Mac, Linux a Chrome OS po Android, iOS, Windows Phone a BlackBerry. Novinkou v poslední verzi je připojení k i v systému Linux bez grafického rozhraní. Více informací a návod zde.

Další novinkou je přidání již zmíněného operačního systému Chrome OS. Teamviwer 11 je dostupný v internetovém obchodě Chrome.

Co se týče systému Windows a nejnovější verze Windows 10, je pro TeamViewer 11 samozřejmostí plná optimalizace, která umožňuje využívat různých funkcí systému, například vylepšená dotyková gesta na trackpadu.

Práce se skupinami

Vylepšení se také dočkala práce se skupinami v seznamu Počítače a kontakty. Uživatel s administrátor­skými právy („plný přístup“) může sdílet skupiny, které byly sdíleny s ním a měnit oprávnění. Zjistit lze také dodatečné informace, jako například kdo je vlastníkem určité skupiny.

Zjednodušení se dočkalo také přiřazení více zařízení do skupiny či připojení dalších účastníků do videokonference, v aktuální verzi stačí všechny kontakty vybrat a zaslat jim pozvánku.

Webová verze

Velkou novinkou je přístup přes webové rozhraní, kterého využijete nejenom na počítači, na kterém nemáte instalační práva. Umožňuje snadnou správu zařízení, komunikaci, ale také sdílení obrazovky přímo v prohlížeči. Připojení si můžete vyzkoušet na této adrese.

Do webového rozhraní lze také připojit doplněk, který ho doplní o plnohodnotný chat.

Webové rozhraní.Webové rozhraní.

Výhody:

  • Podpora mnoha platforem
  • Webové rozhraní
  • Intuitivní lišta nástrojů

Nevýhody:

  • Pro komerční využití je třeba placené verze
Hodnocení redakce:  85 %

Dobrý freeware

Článek TeamViewer 11 – Co je nového v aktuální verzi? byl publikován 8. července 2016 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Markéta Masopustová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...