TeamViewer 10 - Správa počítačů na dálku není problém!

Sponzorované odkazy

TeamViewer 10 -  Správa počítačů na dálku není problém!

Vzdálená správa počítače je díky programu TeamViewer otázkou několika kliknutí myší. Ve verzi 10 přináší toto řešení s více než 100 000 uživateli celou řadu novinek.

Instalace

Na konci tohoto článku si ze stránek eDownloadu můžete stáhnout instalačního průvodce. Ten nám po spuštění nabídne, zda chceme verzi one time use (pouze jednorázovou, bez možností úpravy nastavení na straně žadatele o pomoc). Hodí se například, když jsme v práci nebo škole, kde nemáme administrátorská práva. A na straně pomáhajícího musí být verze plnohodnotná. Pro nekomerční účely (domácí použití) je TeamViewer zdarma, v opačném případě verze All-In-One, která je placená.

Instalace TeamVieweruInstalace TeamVieweru

Sdílení dokumentů nechybí

Pojďme se tedy podívat na jednotlivé funkce očima TeamVieweru. Doufám, že angličtina nikomu problém nedělá, ovšem TeamViewer má i češtinu v záložce Extras→ Options→ Advanced→ Show advanced options a hned první posuvná lištička.

Karta Remote ControlKarta Remote Control

ID je unikátní identifikační číslo přiřazené pouze Vašemu počítači, které použijete (pošlete) pro přístup ke svému počítači. Heslo je generované šifrováním SSL. Lze nastavit různé varianty včetně svého vlastního (ovšem bezpečnější heslo je to, které je náhodně generované). Paralelně k němu je Partner ID, tedy identifikační číslo opačné strany, které pomáháme. Vpravo se nachází přidružené okno s možností registrace do komunikátoru a párování zařízení bez další budoucí potřeby hesla apod. (lze skrýt kliknutím na Computers & Contacts). Přes funkci File transfer můžeme protější straně také posílat soubory.

Design programuDesign programu

Na kartě Meeting je spousta dalších funkcí…

Host/Join Meeting funguje stejně jako u herních portálů. Jeden zakládá, ostatní se připojují. Můžeme použít i formu konferenčního hovoru nebo konferenční hovor s možností nahrávání obrazovky (založená na černém pozadí plochy, kvůli zrychlení chodu a lepší přehlednosti práce). Také funkce Presentation umožňuje nahrání činnosti na ploše a následně lze odeslat např. přes Úschovnu nebo Leteckou poštu. Meeting si take můžeme naplánovat a Meeting ID slouží stejně jako u připojování ke vzdálené ploše. Odešlete své ID protějším stranám a než se nadějete, tak můžete volat s tetou z Ameriky a zároveň s bráchou v Anglii.

Karta MeetingKarta Meeting

A spousta dalších vychytávek

Teamviewer10 je inovaván i pro Mac OS a Linux, je nyní k dispozici i pro systém BlackBerry. Obsahuje také tabuli pro režim vzdáleného ovládání (s možností současného ovládání), zámek pro on-line schůzky (dochvilnost je třeba), sdílení souborů prostřednictvím aplikací Dropbox, Google Drive, OneDrive nebo Box. Lze nastavit také ukončení neaktivní relace. Nabízí nám poznámkový blok v reálném čase, elegantní design, podpora ultravysokého rozlišení – 4K displeje, automatické vyhledávání kontaktů v okolí, možnost přidání profilového obrázku.Také umožňuje zobrazit historii chatu a trvalé skupiny chatu nebo hlavní seznam povolených uživatelů.

A v neposlední řadě take optimalizování výkonu (optimalizace využití CPU pro vícejádrové procesory, přenášený hlas v HD kvalitě a rychlejší přihlašování a načítání Management Console). Pro pokročilejší uživatele je velmi důležité vytváření zásad nastavení, přiřazování a uplatňování prostřednictvím Management Console (všechny změny zásad nastavení jsou automaticky použity pro všechny instalace). Novinek je tedy celá řada, pokud ale chcete recenzi samotného programu, k dispozici je zde.

Článek TeamViewer 10 - Správa počítačů na dálku není problém! byl publikován 24. října 2015 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Jiříček. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...