LookDisk - Jak na efektivní vyhledávání souborů

Sponzorované odkazy

LookDisk - Jak na efektivní vyhledávání souborů

Najít kvalitní program pro správné vyhledávaní dat v počítači byl vždycky problém. Nyní však můžete vyzkoušet aplikaci LookDisk, což je moderně pojatá aplikace pro bez problémové vyhledávání souborů na pevném disku. Práce s programem je dosti jednoduchá, takže to zvládne i úplný začátečník. V tomto článku si tento program v krátkosti představíme a ukážeme Vám, jaké funkce byste při práci s tímto programem mohli využívat.

Co je LookDisk?

Jedná se o moderní nástroj pro rychlé vyhledávání souborů na pevném disku. Díky této aplikace je možné vyhledávat soubory s různými parametry, dále pak duplicitní soubory a taktéž text v jakémkoliv souboru. Mimo jiné Vám tento program dokáže nabídnout i celkový přehled volného místa na Vašem pevném disku. Tudíž máte vždy přehled o tom, kolik programů máte na disku a jakou mají celkovou kapacitu. Mezi další funkce patří pokročilé filtrování, podpora nejznámějších formátů RAR, ZIP, 7-ZIP, ale také použití externích prohlížečů. A na závěr si vše můžete uložit, případně vytisknout.

LookDiskLookDisk

Vlastnosti programu

Při prvním spuštění velice rychle zjistíte, že se nejedná o nějakou extrémně propracovanou grafickou hvězdu, ale o čistý průměr bez nějakých vymožeností, případně speciálních efektů apod. Dle všeho je zcela jasné, že se výrobci zaměřili pouze na kvalitu programu, až poté na nějaké grafické materiály. Vše bylo podřízeno rychlosti a funkčnosti programu. Můžete také využít přenosnou verzi programu, která nezabírá vůbec žádné místo na disku. Program obsahuje veškeré informace o pevných discích, které máte v počítači. Dokáže přečíst i disky, které připojíte přes USB. Následně Vám dokáže zobrazit informace jako kapacita volného místa, celková kapacita disku apod. Ideální možnost, jak krásně spravovat své data v počítači. Budeme mít celkový přehled o každém malinkatém souboru, který budete mít v počítači uložen. Mimo jiné se jedná o program, který zvládne procházet i komprimované soubory, dále zvládá vytvářet seznam složek a dokumentů, které se na disku nachází.

LookDiskLookDisk

Závěrem

Na závěr Vám mohu říci, že práce s programem je sice velice jednoduchá, rychlá a efektivní, ale vše na úkor krásy, přehlednosti a grafické propracovanosti. Jde vidět, že se vývojáři zaměřili pouze na kvalitu programu a ostatní věci nechali bez povšimnutí, ale i tak se dá říci, že program splňuje všechny atributy, které bych od takového to programu očekával. V případě, že sháníte kvalitní a moc nezahlcující program na vyhledávání souborů na pevném disku, určitě Vám mohu doporučit tento kousek.

Moje hodnocení:  75 %

Výhody:

  • Zdarma
  • Jednoduché ovládání
  • Žádné hardwarové nároky
  • Možnost nastavení vzhledu

Nevýhody:

  • Uživatelské rozhraní

Článek LookDisk - Jak na efektivní vyhledávání souborů byl publikován 16. dubna 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...