Záloha dat ve Windows - I systém nabízí dobrá integrovaná řešení

Sponzorované odkazy

Záloha dat ve Windows - I systém nabízí dobrá integrovaná řešení

Pro operační systém Windows existuje neskutečné množství zálohovacích programů. Můžete využít nejrůznější zdarma stažitelné programy a nebo placené, které nabízí oproti zdarma programům modernější funkce a nástroje. A nebo můžete využít programu, který se standardně nachází v základní verzi Windowsu. A jak se tento program vlastně jmenuje a co vše nabízí? V tomto článku si na tento program malinko posvítíme a ukážeme si jeho hlavní přednosti.

Záloha dat ve Windowsu

V tomto operačním systému se v jeho jádru nachází program na zálohu dat. Jmenuje se Backup and Restore, což znamená, že není potřeba instalace dalších programů, které se zálohováním dat zabývají. A jak se k tomuto programu člověk dostane? Stačí napsat do vyhledávače zálohování (nebo také Backup) a spustit program, který Vám počítač nalezne.

Zálohování dat ve WindowsZálohování dat ve Windows

Následně se Vám program rozjede, dostanete se do nabídky nastavení, kde si s programem můžete více pohrát. Jako zálohovací disk můžete využít DVD, USB flash disku a nebo externího disku. V tuto chvíli máte nastaveny cesty, respektive cíle a nyní se dostanete k tomu, jak vybrat data, které chcete začít zálohovat. Po kliknutí na tlačítko Další se dostanete k výběru zálohovaných dat.

Po odkliknutí se dáte na uložení nastavení a spuštění zálohy. Program začne pracovat a jakmile bude hotový, dostanete informace o správně provedené záloze. V programu si můžete nastavit i kompletní zálohu operačního systému Windows, dále pak plánovač zálohování a nebo si nastavíte disk pro opravu chyb ve Windows. Doporučuji Vám ponechat aktivní volbu pro automatické spuštění zálohovacího procesu, tudíž nemusíte nic hlídat a program vše udělá bez Vašeho povšimnutí. Ideální a geniální funkce zároveň.

Na závěr

Doporučuji Vám zálohu dat nepodceňovat! Je potřeba data zálohovat pravidelně, protože dojde-li k poruše, data již nikdy neuvidíte a budete zoufat, jak tento problém dále řešit. Navíc po správném nastavení dělá program vše za Vás, tudíž není potřeba na toto myslet a budete mít vše zálohováno! Doporučuji vyzkoušet a program si nastavit dle svých potřeb. Osobně jej také používám a mohu doporučit!

Článek Záloha dat ve Windows - I systém nabízí dobrá integrovaná řešení byl publikován 10. září 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...