Cobian Backup 11 - Zálohování dat může být hračka

Sponzorované odkazy

Cobian Backup 11 - Zálohování dat může být hračka

Potřebujete zálohovat data, ale nemáte k tomu kvalitní program? Vyzkoušejte program Cobian Backup 11, který nabízí nespočet moderních funkcí, nástrojů a je navíc zcela zdarma, tudíž není potřeba žádného placení a podobných nesmyslných aktivací. V tomto článku si tento program malinko představíme a ukážeme Vám, jaké výhody v sobě skrývá a čím nám může ještě překvapit.

Co je Cobian Backup 11?

Jedná se o moderní nástroj, nebo-li program pro ruční a pro méně zkušené také i automatické zálohování nejrůznějších složek a souborů. Jednotlivé zálohy můžete ukládat na pevný disk, případně na jakýkoli úložiště v internetu. Máte-li problém se vstávání, nebo nejste stále u počítače, můžete si nastavit automatické zálohování dat v určité hodině. Může dojít k poškození dat? Nemůže, zálohované dokumenty jsou po vytvoření uloženy do komprimovaného archívu, většinou do formátu zip.

Cobian Backup 11Cobian Backup 11

Jak na zálohování dat?

V případě, že ještě nemáte nastaven zálohovací proces, koukněte na tento krátký manuál a obratem si jej můžete sami nastavit a to během pár minut. Jako první si musíte vytvořit profil, který bude obsahovat nastavení, respektive vše, co si chcete zálohovat a jakým způsobem. Toto je potřeba nastavit, pokud si budete zkoušet ruční zálohování. Jestliže budete chtít vyzkoušet automatické zálohování dat, tak bude potřeba mimo jiné nastavit také časový plán, podle kterého se jednotlivé zálohy spustí a budou pracovat. A kde se to vlastně nastavuje? Klikněte na nástroj Plánovač a v této větvi si vše můžete krásně nastavit. Je to opravdu jednoduché, není potřeba předešlých zkušeností. V tuto chvíli máte několik možnosti, jak dále s programem pracovat. Buďto si vytvoříte další zálohu, například na jiný typ souboru a nebo přejdete k dokončení profilu a zálohu můžete jednoduše spustit. Každopádně však záleží na tom, zda máte ruční a nebo automatickou. Jednotlivé profily můžete měnit, střídat a nebo mazat.

Cobian Backup 11Cobian Backup 11

Hodnocení

Jelikož se jedná o zcela dostupný a volně stažitelný program na zálohování dat, tak si myslím, že se vývojářům vcelku povedl. Nabízí vše, co takový program potřebuje. V programu naleznete vše od ruční zálohy, až po automatickou, což Vám usnadní práci s dalšími programy na počítači. Nemusíte již řešit ztrátu dat, tento program udělá vše za Vás. Doporučuji Vám program alespoň vyzkoušet a poté uvidíte, zda se mu budete věnovat častěji, případně si jej v počítači necháte a budete s nim pracovat i v budoucnu.

Moje hodnocení:  80 %

Dobrý freeware

Výhody:

  • Česká lokalizace
  • Moderní funkce a nástroje

Nevýhody:

  • Chybí diskuzní fórum

Článek Cobian Backup 11 - Zálohování dat může být hračka byl publikován 20. srpna 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...