Valentýnké přání – Valentýn za dveřmi, je čas na přání

Sponzorované odkazy

Valentýnké přání – Valentýn za dveřmi, je čas na přání

Ptáte-li se, kdy je Valentýn, odpověď je jednoduchá. Vymýšlení zajímavých valentýnských přání, dárků a SMS zpráv už tak jednoduché být nemusí. Kreativitě se meze nekladou, ale pokud je potřeba poslat přání na poslední chvíli, existuje celá řada služeb s širokou databází textových i obrázkových valentýnských přání. Nejprve si ale řekneme, kde se vlastně Den svatého Valentýna vzal.

Den svatého Valentýna – Kde se vzal a proč se slaví?

Svátek zamilovaných je první výraz, který většinu lidí napadne při zmínce o Dnu svatého Valentýna, nebo-li zkráceně Valentýnovi. Původ toho svátku můžeme hledat v anglosaských zemích, přičemž i na kontinentální Evropě získává tento svátek čím dál tím více na popularitě. Netřeba spekulovat, že k rychlosti šíření tohoto svátků pomáhá i um obchodníků, kteří mohou svým zákazníkům nabídnout tématické zboží, podobně jako na Vánoce či Velikonoce. A zvýšená poptávka dobře naplní kasy.

Vedle komerční stránky má tento svátek také historickou hodnotu zasahující až do dob starověkého Říma, přičemž současný název získal až po umučeném katolickém knězi, svatém Valentýnovi. V době římského císaře Claudia II. měli vojáci striktní zákaz navazovat vazby s ženami. Přes tento zákaz kněz Valentýn mladé páry oddával, za což byl posléze, 14. února 269, na příkaz císaře ukřižován. O spojení umučení svatého Valentýna a původního římského svátku Lupercalia nejsou přesné záznamy.

Vyplňění formuláře na ecards.cz zabere jen chviličku. Lze si posléze zobrazit také náhled.Vyplňění formuláře na ecards.cz zabere jen chviličku. Lze si posléze zobrazit také náhled.

Obrázky k Valentýnu v elektronické podobě

Elektronické pohlednice k Valentýnu jsou dobře dostupné a jejich posílání je zpravidla zdarma prostřednictvím e-mailu, či sociálních sítí. Celou řadu animovaných i klasických obrázkových pohlednic s možností snadného zaslání přímo z webového formuláře naleznete třeba na webu ecards.cz. Formulář umožňuje k pohlednici přidat nejenom text, ale také melodii z databáze provozovatele.

Jak bude vypadat přání, když si jej otevřené příjemce? Náhled na ecards.cz to prozradí.Jak bude vypadat přání, když si jej otevřené příjemce? Náhled na ecards.cz to prozradí.

Další obdobně raženou službou je Maxiprani.cz, které podobně jako ecards.cz nabízí plejádu zajímavých přání, které je možné přímo v rozhraní webového prohlížeče upravit, doplnit textem a odeslat dotyčné osobě. Dokonce lze nastavit opožděný čas odeslání vyplněného přání.

Elektronickou pohlednici pošlete přímo z webu Maxiprani.cz a je možné ji doplnit textem.Elektronickou pohlednici pošlete přímo z webu Maxiprani.cz a je možné ji doplnit textem.

SMS zprávou, nebo rovnou na Twitter

Tvorba samotné zprávy je jednoduchá oproti grafickým pracím. Co ale nezvládne chybějící grafická vizáž, musí zpráva zvládnout vlastním textem. I proto existuje řada služeb, které poskytnou dobrý text, nebo alespoň inspiraci. Celé desítky textových valentýnských zpráv můžete nalézt například na webu eblahoprani.cz. Zprávu je možné snadno sdílet na Google+, Facebook a Twitter.

Eblahoprani.cz bohužel neumožňuje posílat SMS zprávy z webu. Je možné je ale sdílet na sociálních sítích.Eblahoprani.cz bohužel neumožňuje posílat SMS zprávy z webu. Je možné je ale sdílet na sociálních sítích.

Služba prani-pranicka.cz nabízí posílání SMS zpráv číslům všech českých operátorů a také na Slovensko zdarma. Stačí si valentýnské přání vybrat, případně upravit a pak jen zvolit správnou bránu pro odeslání zprávy.

Široká databáze zpráv a možnost odesílat je jako SMS přímo z webu.Široká databáze zpráv a možnost odesílat je jako SMS přímo z webu.

Na podobném principu funguje také služba poslatsms.cz. Nabízí řadu předem připravených textů s možností jejich editace a odpadá zde nutnost řešit, pod jakého operátora číslo spadá.

Služba poslatsms.cz – jednoduše, přehledně a zdarma.Služba poslatsms.cz – jednoduše, přehledně a zdarma.

Neklaďte meze kreativitě, udělejte si vlastní přání

Stejně jako existuje celá řada návodů, jak vytvořit neotřelé valentýské přání jako papírovou pohlednici, existuje také řada návodů pro tvorbu zajímavých přání na počítači. Dobře možnosti skýtá správce a editor Zoner Photo Studio, o jehož osmnácté verzi jsme psali na podzim v naší recenzi. Jednoduchý a praktický návod s ukázkami přímo z rozhraní Zoner Photo Studio vyšel na blogu Milujemefotogra­fii.cz, na kterém se podílejí lidé stojící právě za Photo Studiem. Navíc je v 18. verzi možné vytvořit pohlednici a za malý poplatek si ji nechat vytisknout a poslat na zadanou adresu přímo z rozhraní Photo Studia.

Zoner Callisto je možná zastaralý, ale velice schopný.Zoner Callisto je možná zastaralý, ale velice schopný.

Pěkná přání můžete dělat také ve vektorových programech. Sice starší, ale na tyto potřeby dostačující Zoner Callisto je zdarma a v češtině. Jeho vývoj ovšem stagnuje.

Inkscape se neztratíInkscape se neztratí

Uživatelé linuxových distribucí dobře znají Inkscape, dostupný také na Windows. Jde o open-source vektorový editor, který je stále vyvíjen a i přes nedokonalou českou lokalizaci nabízí dobré uživatelské prostředí a celou řadu možností.

TIP: Jaký je rozdíl mezi vektorovou a bitmapovou grafikou a co je lepší pro tvorbu přání?

Článek Valentýnké přání – Valentýn za dveřmi, je čas na přání byl publikován 12. února 2016 v 00.00 v rubrice Internet a Návody. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...