Sleduju seriály není jediný server - Kam za seriály online?

Sponzorované odkazy

Sleduju seriály není jediný server - Kam za seriály online?

Také se řadíte mezi nadšené diváky seriálů, se kterými se v poslední době doslova roztrhl pytel? Prostřednictvím specializovaných webových stránek dnes můžete vybírat z řady atraktivních seriálů. Jak se však v nabídce provozovatelů těchto stránek vyznat? A je vůbec legální je využívat?

Sledování online seriálů v pohodlí domova je čím dál tím více populárnější.Sledování online seriálů v pohodlí domova je čím dál tím více populárnější.

Fenomén seriálů online

Televize už nemusí být vaší jedinou volbou, kde sledovat svůj oblíbený seriál. Internet nabízí zcela netušené možnosti a oproti své starší sestře – televizi – i řadu výhod.

Webů se seriálovou tematiku je na internetu velké množství. Najdete na nich takřka všechny doposud existující seriály. Zmiňme například mezi všemi oblíbené Simpsonovi, Teorii velkého třesku či z televize známý populární sitcom Dva a půl chlapa a Ženatý se závazky.

Seriál online si můžete pustit kdykoliv a kdekoliv. Již se nemusíte vázat na televizní program.Seriál online si můžete pustit kdykoliv a kdekoliv. Již se nemusíte vázat na televizní program.

Jak na to

K pohodlnému sledování svého oblíbeného seriálu potřebujete počítač a dobré internetové připojení. Jediným úskalím je čas provozní špičky (po 17hodině) a během víkendu. V tuto dobu servery trpí velkým přetížením, které se někteří provozovatelé snaží minimalizovat službou CloudFlare. Nakolik jsou úspěšní, lehce ověříte v praxi. Vězte, že mnohdy budete potřebovat pevné nervy. Značné znepokojení s sebou nesou i nepříjemné vyskakovací pop-up okna, jenž jsou takřka u všech webů s tímto obsahem. Nutností je mít antivirus a firewall.

Sledovat na internetu můžete zahraniční, tak české seriály včetně starších titulů, které už televize nevysílá.Sledovat na internetu můžete zahraniční, tak české seriály včetně starších titulů, které už televize nevysílá.

Stránky vybírejte i podle toho, zda jsou limitovány počtem zhlédnutí seriálů. Pokud ano, počítejte s nutností registrace, která mnohé z vás může odradit.

Velikou výhodou serverů poskytujících seriály online ke zhlédnutí je rovněž možnost zvolení originálního znění. Ostatní potěší pilnost titulkářů, kteří nezahálí a pilně překládají. Na české titulky se u většiny seriálů můžete těšit zpravidla do pár hodin od jejich zveřejnění.

Servery s online seriály přidávají nové díly seriálů dennodenně.Servery s online seriály přidávají nové díly seriálů dennodenně.

Kam za seriály online?

TopSerialy.sk(cz) – Nejlepší a největší portál s online seriály

Na webu Topserialy.sk naleznete širokou databázi světových seriálů. Každým dnem přibývají nové a nové díly seriálů s minimálním zpožděním oproti jejich vysílání v jejich domovině. Seriály si zde můžete pouštět ve standardní až vysoké kvalitě. Stránky umožňují zakoupení prémiového účtu pro opravdové seriálové nadšence, kteří se nechtějí zdržovat otravnými reklamami. Slovenskou verzi TopSerialu vám doporučujeme zejména pro častější aktualizaci nových dílů seriálů. Slovenského jazyka se bát nemusíte. České titulky jsou i v této – o něco lepší – slovenské verzi. Co však chybí je propojení s CSFD, největší československou databází, kde mohou uživatelé seriály hodnotit. Server umožňuje klasickou diskuzi pod seriálem.

Plusem je možnost výběru z několika různých streamů, odkud chcete daný film přehrát. V praxi to znamená, že je často na výběr otitulkovaný seriál či s dabingem.Plusem je možnost výběru z několika různých streamů, odkud chcete daný film přehrát. V praxi to znamená, že je často na výběr otitulkovaný seriál či s dabingem.

Eserial.cz – vždy český dabing

Pro ty, kteří si na originální znění nepotrpí, je určen Eserial.cz, kde jsou všechny seriály v češtině. Počítejte s dost omezenou nabídkou seriálů a taktéž s nutnou registrací, přes kterou neprojdete dále.

Serialycz.cz

I na tomto serveru můžete vybírat z hromady seriál. Je zde stáhnutí jednotlivých dílů. Nechybí možnost alternativních filtrů, které oceníte ve chvílí, kdy některé z videí nefunguje. Záporem je značná nepřehlednost stránek.

Serialy.sledu­jutelku.cz

Tento web vám nabídne z výběru těch nejoblíbenějších seriálů s možností alternativních streamů.

SledujuSerialy.cz

Dosud nejrozšířenější seriálový web od ledna letošního roku na internetu nenajdete. Proč? Provozování SledujuSerialy.cz byl totiž ukončen. Její provoz zajišťovala Pirátská strana. Nyní čelí velké kritice ze stran státníků. Celá kauza ohledně legálnosti/ne­legálnosti je na tolik vážná, že poputuje až k soudu. Více na pirati.cz. A jak to s tou právní legislativou vlastně je? Dočtete se v našem článku níže.

Pirátská strana trestně stíhána za provozování nekomerčního webu s odkazy.Pirátská strana trestně stíhána za provozování nekomerčního webu s odkazy.

Edna.cz

Pro opravdové fajnšmekry uvedeme portál Edna.cz. Edna.cz je skvělý český server o seriálech. Nenabízí sice sledování samotných seriálů, ale najdete zde vše ze světa seriálů: Spousta informací, zajímavostí včetně možnosti stáhnut titulků k jednotlivým dílům. Z tohoto důvodu ji uvádíme v našem seriálovém výčtu.

YouTube

I na YouTube najdete řadu oblíbených seriálů. Není jich sice velké množství a převahují spíše ta kratší videa, ale i zde můžete zapátrat.

Nejoblíbenější seriály

Na žebříčku nejoblíbenějších seriálů dle statistiky ČSFD se už dlouhodobě drží na prvním místě kultovní seriál Simpsonovi. Boduje také Teorie velkého třesku a následují Přátelé.

Top 10 seriálů. Foto Csfd.cz.Top 10 seriálů. Foto Csfd.cz.
Asi neznámější seriál Simpsonovi je nejvíce populárním seriálem. První díl se objevil v roce 1987.Asi neznámější seriál Simpsonovi je nejvíce populárním seriálem. První díl se objevil v roce 1987.

Otázka legálnosti

V brzké době stane před soudem Pirátská strana za provozování portálu SledujuSerialy.cz. Je tedy namístě zajímat se, zda i vy jako diváci byste mohli čelit nějakému postihu při sledování online seriálů.

Vězte, že pouhým sledování seriálů pro vaši osobní potřebu zákon neporušujete. Pokud si však chcete stáhnout do svého počítače, zpozorněte. Je třeba dát pozor na to, JAK stahujete. Kupříkladu u použití tolik oblíbeného a používaného torrentu dochází sice k hromadnému stahování seriálů, ale rovněž i automatickému sdílení ostatním uživatelům. Sdílením porušujete zákony České republiky. Pokud se nechcete torrentu vzdát, můžete jej nastavit na pouhé stahování, kterým sdílení ostatním zrušíte. Pokud si nejste jisti, raději využijte služeb například Ulozto.cz. Pouhým stahováním z Ulozto.cz zákony České republiky neporušujete.

V hledáčku zákona jsou především tací, kteří šíří díla dále. Takový člověk svým chováním umožní nelegální stažení tisícům, milionům dalším uživatelům.V hledáčku zákona jsou především tací, kteří šíří díla dále. Takový člověk svým chováním umožní nelegální stažení tisícům, milionům dalším uživatelům.

Summa sumárum při dodržování základních podmínek v online světě vám žádný postih nehrozí.

Článek Sleduju seriály není jediný server - Kam za seriály online? byl publikován 1. května 2016 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Iveta Holasová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...