Deset nejkradenějších filmů tohoto roku

Sponzorované odkazy

Deset nejkradenějších filmů tohoto roku

V dnešním článku se zaměříme na celkem kuriózní a často opakované téma – kradení filmů. Je to skutečnost, s kterou se setkávají nejen hollywoodčtí experti, ale taktéž řada českých a uznávaných filmových umělců. Tento žebříček deseti nejkradenějších filmů byl sestaven podle serveru TorrentFreak.

10. místo

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

Oficiální název: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Hlavní role: Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario a další

Asi na světe nenajdeme nikoho, kdo nezná postavu kapitána Jacka Sparrowa. V novém díle, jenž nese název Salazarova pomsta, je poodhaleno pozadí jeho příběhu. Hlavní hrdinové se v něm utkají s nemrtvým kapitánem Salazarem, který je spolu se svojí posádkou pod vlivem kletby Ďáblova Trojúhelníku.

9. místo

Transformers: Poslední rytíř

Oficiální název: Transformers: The Last Knight

Hlavní role: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Isabela Moner, Santiago Cabrera, John Turturro a další

V tomto díle fenomenálních Transformers půjde divák spolu s postavami filmu zpět do minulosti, kde se bude pátrat po příčině cestování robotů na Zem, aby se tak konečně ukončila válka mezi roboty a lidmi. Kromě povedené několika tisicileté dějové linie se divák také dozví, k čemu sloužily kameny ve Stonehenge. Možná se podaří naleznout i Optima Prima.

8. místo

Baby driver

Oficiální název: Baby driver

Hlavní role: Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Hamm, Eiza González, Jamie Foxx a další

Hlavní postavou je šikovný mladý řidič, který zajišťuje svým spolupachatelům co nejrychlejší, jestli nejbezpečnější se dá spekulovat, odjezd z místa činu. Zajímavý není pouze svým věkem, ale také tím, že si neustále pouští hudbu. Samozřejmostí je příběh plný zvratů, rozhodování a lásky.

7. místo

Wonder Woman

Oficiální název: Wonder Woman

Hlavní role: Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine, Connie Nielsen, David Thewlis, Elena Anaya a další

Princezna, která rozhodně nežije podle typických standardů. Už od malička pociťuje, že je něčím výjimečná a tak podstoupí velmi náročný výcvik, který z ní udělá velmi silnou bojovnici. Když se dozví o válce ve svém okolí, neváhá po boku zdatných můžu vyrazit do boje, kde objevuje svůj plný potenciál.

6. místo

Zabiják a bodyguard

Oficiální název: The Hitman's Bodyguard

Hlavní role: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Elodie Yung, Salma Hayek a další

Opravdu tvrdým oříškem pro profesionálního bodyguarda nastává ve chvíli, kdy dostane velmi zajímavého klienta – nájemného vraha, jenž má svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Tato spolupráce nebude pro jednoho ani trošku jednoduchá a tak jejich cesta k samotnému soudu bude velmi náročná.

5. místo

Mumie

Oficiální název: The Mummy

Hlavní role: Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Javier Botet a další

Již z názvu vyplývá, že se nejedná o žádnou pohádku. Hlavní postava princezna Ahmanet nebyla žádný svatoušek, protože se spojila s temnými silami a za to byla také potrestána mumifikací zaživa. To vše se stalo před 2 tisíci let. Při převozu jejího sarkofágu k bližšímu zkoumání dojde k nehodě a princezna se tak po dlouhém spánku opět probouzí. Jak to dopadne?

4. místo

To

Oficiální název: It

Hlavní role: Jaeden Lieberher, Sophia Lillis, Jeremy Ray Taylor, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer a další

Postava klauna by v dětech měla vyvolávat pouze radost, ale né v případě, kdy se jimi živí. Náš redakční názor je ten, že je film velmi povedený, jsou tam lekací scény, které se nedají vytušit, tak jako u jiných hororů, což je pro sledování těchto žánrů klíčové.

3. místo

Pěkně blbě

Oficiální název: The Big Sick

Hlavní role: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Aidy Bryant, Bo Burnham a další

Romantický příběh a zakázaná láska. Takto by se dal film Pěkně blbě definovat v jedné větě. Stand-up komik v hlavní roli, který se zamiluje do jedné z divaček. Vše je zalité sluncem, dokud jeho přítelkyně neonemocní a upadne do umělého spánku. Celý příběh ještě nabere zvrat, když pozná její rodiče, kteří se s jejím novým přítelem nechtějí smířit. Postupem času si však k sobě najdou cestu.

2. místo

Já, padouch 3

Oficiální název: Despicable Me 3

Hlavní role: Jenny Slate, Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Steve Coogan a další

Bývalý padouch ve výslužbě – Gru, se začíná ocitat v problémech a ty se postupně zvyšují. Nechá si mezi prsty utéct nejhledanějšího padoucha (Balthazar Bratt), jeho Mimoni jsou nespokojení, že Gru již není zlý a také objevuje své dvojče, bratra Dru, který nepatří mezi zloduchy, ale rád by a jeho učitelem má být právě Gru, který ovšem již změnil svůj životní styl a tak se mu do celé akce zaučování nechce. Jenže jeho věčný soupeř Balthazar Bratt proti němu podnikne atak, což v Gruovi vyvolá velkou zlost a vrátí se tak ke své zločinecké povaze, kdy mu sekunduje jeho bratr Dru.

1. místo

Strážci Galaxie Vol. 2

Oficiální název: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Hlavní role: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Michael Rooker a další

Parta superhrdinů jde opět do akce a vydává se až na samotné hranice vesmíru. Hlavním důvodem je stmelování kolektivu a hledání tajemství rodičů Petera Quilla. Nepřátelé se stávají přátelé a připojují se i další známé postavy z tvorby Marvel.

A co u nás?

České filmy se kradou stejně jako všude jinde na světě. Rozdíl je v tom, že u nás nefunguje tak obrovská masa, takže stahování českých filmů se nedočkáváme hned po první odvysílané premiéře, ale spíše až po vydání jejich originálů na DVD nebo Bluray.

Jeden zajímavější příběh se odehrál ve spoluúčasti s Tomášem Vorlem st., který má za sebou filmy jako Gympl, Ulovit Miliardáře nebo Vejška. Ze samotného kradení jeho filmů a šíření jejich nekvalitních podob byl tak vytočen, že se rozhodl svoji částečnou tvorbu oficiálně zveřejnit na serveru Youtube.com.

Článek Deset nejkradenějších filmů tohoto roku byl publikován 30. října 2017 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Klára Janstová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...