Spire Ergo - Ergonomická TKL klávesnice

Sponzorované odkazy

Spire Ergo - Ergonomická TKL klávesnice

Společnost Spire připravil novou klávesnici, která nebude jen tak pro každého. Pro většinu uživatelů bude její používání zpočátku jistě představovat nezvyk.

Jde o typ Ergo – tedy ergonomickou klávesnici z řady TKL modelů, jež se může pochlubit duhovým RGB podsvícením, ale pro některé postrádá základní výbavu. Klávesnice TKL, kterou někteří z nás možná ještě nikdy neviděli, je zkratkou Tenkeyless a postrádá numerický blok. V případě modelu Spire Ergo je rozmístění kláves dost překopané. Výrobce myslel při sestavě na ergonomii, což klávesnici dodává nejen půvabný design, ale v praxi rovněž znamená, že celé pole je rozděleno na dvě poloviny, díky čemuž při psaní není potřeba dávat zápěstí k sobě. U klasické klávesnice jsou klávesy v jedné řadě a tak nás to nutí zápěstí stále ohýbat, což může vést ke zdravotním problémům, jako vyvolání karpálního tunelu.

Ergonomická klávesnice Spire ErgoErgonomická klávesnice Spire Ergo

Nezvyk při používání této klávesnice se dá očekávat. Problém může nastat například při orientaci kláves, které jsou jinak, než je tomu jinde. K přemístění došlo například u kláves Enter a Space. Co se týče používání druhé zmíněné klávesy, tam je to jednoduché a výrobci mysleli i na to, že uživatelé klávesnic při psaní používají pro mezerník levý, nebo pravý palec. Z tohoto důvodu má tento model mezerníky hned dva. Všechny klávesy Spice Ergo klávesnice jsou podsvíceny RGB diodami a využívají mechanická tlačítka Cherry MX. Na rozmístění kláves je zajímavý třetí Control a Shift mezi mezerníky a pak tu máme také dva Entery a Backspace.

Klávesnice bude k všeobecnému využití. Jak pro psaní nebo hraní her a cenově se bude pohybovat kolem 80 EUR bez DPH.

Článek Spire Ergo - Ergonomická TKL klávesnice byl publikován 4. prosince 2018 v 16.30 v rubrice Technologie. Autorem článku je Nicol Krausová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...