Google opět překvapuje. Společnost si nechala patentovat VR boty

Sponzorované odkazy

Google opět překvapuje. Společnost si nechala patentovat VR boty

Den ode dne je technologie dál a dál a společnost Google stále nepřestává překvapovat. Virtuální realita se stala naším únikem z rutiny běžného dne. Máme díky ní možnost pohybovat se třeba na cizích planetách, v temných lesích či chladných jeskyních.

Zatím neexistuje žádné řešení tak dokonalé, díky němuž by se hráč mohl z obývacího pokoje vydat na dlouhé cesty po digitálním světě virtuální reality, aniž by se musel hnout z místa. Místo již spekulovaných běžících pásů, který umožňují pohyb ve všech směrech se Google rozhodl pro variantu VR bot.

Jak by Google boty měly vypadatJak by Google boty měly vypadat

Aktuálně je dostupná možnost pohybu ve virtuální realitě pomocí již zmíněného běžícího pásu, jenž je vícesměrový, nebo bizarní kruhové klece, ve kterých si připadáte tak trochu jako křeček. Tyto možnosti nejsou zcela pohodlné nebo se do domácnosti vůbec nehodí a to nejen kvůli nedostatku místa.

Společnost Google tak požádala o patent na VR boty a nyní byl dokument zveřejněn. Žádný pás, žádná klec, ale boty. Boty, které vás zavedou kamkoliv do virtuální reality. Zařízení se má postarat o to, aby se uživatel, který jej využívá, nemusel tolik hýbat z místa a zároveň mohl dělat zcela normální pohyby, na než je zvyklý v běžném životě.

Zní to zajímavě, že? Jestli se ovšem Googlu podaří tyto boty zrealizovat, jistě ještě nevíme. Společnost si v minulosti již patentovala mnoho zajímavých novinek, po spoustě z nich se ovšem v průběhu let slehla země. Uvidíme, jak to dopadne v tomto případě.

Článek Google opět překvapuje. Společnost si nechala patentovat VR boty byl publikován 6. prosince 2018 v 18.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Nicol Krausová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...