Mobilní telefon? A iPhone, nebo Xiaomi? Poradíme vám!

Mobilní telefon? A iPhone, nebo Xiaomi? Poradíme vám!

Dosloužil vám mobilní telefon? Tak si pořiďte nový! Chcete-li to nejlepší, co současný trh nabízí, investujte do smartphone, neboli chytrého telefonu. S ním se totiž nejenom dovoláte, ale nafotíte i profesionální fotografie a natočíte profesionální videa. A nejenom to!

Plaťte pouze za funkce, které využijete.Plaťte pouze za funkce, které využijete.

Mobilní telefon dnes má téměř každý. S mobilem nejenom telefonujeme a píšeme esemesky, ale také sledujeme filmy, videa (ta i natáčíme), fotografujeme, posloucháme hudbu, sledujeme počasí a vykonáváme celou řadu činností, o nichž se nám ještě před několika lety mohlo jen zdát. Život obecně nám usnadňuje nejenom telefon samotný, nýbrž i řada praktických aplikací, které nás navigují, monitorují náš zdravotní stav i fyzickou kondici, informují nás o tom, jaké bude počasí, kdy nám jede autobus, kolik jsme za den našli kroků či uběhli kilometrů, zda jsme se setkali s osobou nakaženou koronavirem a mohli bychom pokračovat.

Zaměřeno na chytré telefony

Chytré mobilní telefony jsou jinými slovy nadmíru sofistikované stroje, bez nichž si většina z nás už ani nedovede představit svou existenci. Jaký telefon ale v tak velké nabídce zvolit? Jaké značce dát přednost? Investovat do iPhone? Nebo do Xiaomi? Toť otázka do pranice, na niž bohužel neexistuje univerzální odpověď.

Jaká značka?

Každý ze světových výrobců (Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi) se pokaždé snaží přijít na trh s přelomovým modelem. Každý nový model musí být samozřejmě lepší a vymakanější než ten předcházející. A ideálně vymakanější než ten konkurenční. Jen v roce 2020 se máme těšit na 5 nových smartphonů (pokud jejich uvedení na trh nezpozdí koronavirová pandemie).

Tenčí, lehčí a výkonnější

Nové chytré telefony jsou model od modelu tenčí, lehčí, výkonnější a s větší kapacitou baterie. Nechybí jim Face ID, Touch ID a celá řada dalších vychytávek. IPhone 12 by například měl být vybaven dvěma fotoaparáty. Verze Pro dokonce třemi. Na prémiové fotoaparáty však své uživatele láká i značka Xiaomi. Model Mi 10 Pro je dokonce v žebříčku nejrychlejších telefonů na prvním místě.

Vybíráme chytrý telefon

Vy si však nemusíte pořizovat hned ten nejlepší telefon na světě (existuje-li takový). Při výběru vhodného modelu se řiďte svými vlastními požadavky. Jiné nároky na mobilní telefon má teenager, jiné senior. Jiné manažer, fotograf, sportovec, jiné zálesák. Jinými slovy je hloupost pořídit si mobil vybavený funkcemi, které nevyužijete. Na tyto funkce se primárně zaměřte. Spolu s jeho kapacitou a velikostí paměti.

Telefon pro manažera i fotografa

Například manažeři často upřednostňují bezdrátové nabíjení, velký displej a čtečku otisků prstů. Fotografové se naopak zaměřují na kvalitu pořizovaných fotografií. Výkon bývá v hledáčku zájmu těch, kteří telefon chtějí využívat i ke hře počítačových her. Ti, co se často pohybují v přírodě, uvítají GPS a voděodolnost přístroje. A takto bychom mohli pokračovat.

Při výběru si také prostudujte nezávislé recenze jednotlivých uživatelů. A neváhejte se obrátit na odborný personál ve specializovaných obchodech a e-shopech. Jedině tak investujete do přístroje, který bude po vašem boku v dobrém i ve zlém. V podstatě jako věrná manželka a manžel.

Článek Mobilní telefon? A iPhone, nebo Xiaomi? Poradíme vám! byl publikován 29. června 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...