Virtuální server – cloudová služba bez kompromisů

Virtuální server – cloudová služba bez kompromisů

Pryč jsou doby, kdy cloudové systémy nesly punc futuristické technologie. Nejrůznější cloudové služby jsou dnes všude kolem nás. A asi jen s obtížemi bychom hledali nějakou, která princip vzdáleného úložiště nevyužívá. Cloud se zkrátka stal naprostým standardem. A to platí pro stále více oblastí. Jedním z nich je také provoz serveru. Někteří majitelé firem či jednotlivci možná ještě stále žijí v představě, že vlastnictví fyzického serveru je nejlepším řešením za všech okolností. Toto už dávno neplatí.

Virtuální serveryVirtuální servery

Virtuální server je pohodlný a spolehlivý

Zatímco v minulosti jsme museli volit mezi webhostingem a vlastním serverem, dnes už existuje alternativa, která si bere to nejlepší z obou světů. Řeč je o vps. Virtuální server totiž v sobě kombinuje luxus v podobě vlastního serveru s pohodlím pronajímatelné služby. Virtuální server je totiž jen váš. Respektive zde máte jasně vyčleněný výkon, na který vám nikdo nemůže sáhnout. Toto je obrovská výhoda především v porovnání s webhostingem, který žádný výkon nikdy nededikuje. Může se tedy stát, že váš “serverový soused” přetíží celý server a všechny na něm. To u virtuálního serveru nehrozí.

Virtuální server se nepřetížíVirtuální server se nepřetíží

Také proto se vps hosting stává stále populárnější. Velmi oblíbený je především u firem, které jej využívají k pohodlnému provozu webových stránek, ale také zde instalují aplikace, ke kterým musí mít přístup celá firma. Typicky ERP software. V případě virtuálního serveru je navíc zcela na vás také volba operačního systému. Na výběr je mezi těmi nejpoužívanějšími. Tedy Windows a Linux. Zatímco první je výborný a desetiletími osvědčený právě k provozu nejrůznějších páteřních aplikací, Linux je jedničkou pro provoz webových stránek.

Ptáte se, u koho si virtuální server zřídit? Jasnou volbou je společnost Faster CZ, která má v oblasti serverových a internetových služeb nesmírně bohaté zkušenosti.

Článek Virtuální server – cloudová služba bez kompromisů byl publikován 28. června 2021 v 00.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...