Diskuse ke článku Testy kompresí - 1. část

chyba

Napsal/a: Jaroslav Nezbeda

Přidáno: 06.01.2009 08.36

Odpovědět

no TAR bude vzdy na poslednim miste, protoze to neni komprimacni format, ale jen archivacni ;-)

viz linuxove programy byvaji distribuovany program.tar.gz tar = archivace slozky do jednoho souboru gz = gzip kompresni format

TAR

Napsal/a: Daniel Ševčík

Přidáno: 06.01.2009 17.14

Odpovědět

Ano, sice už to vím, ale děkuji za upozornění. V druhé části jej zaměním za GZIP TAR, který už je plnohodnotnou kompresí.

připomínky

Napsal/a: Marek Maťovka

Přidáno: 06.01.2009 19.24

Odpovědět

  1. měla by být testována i časová rychlost provedení komprese
  2. hodnoty úrovně komprese by mohli být přepočetony i na % a vyjádřeny v tabulce – možná by to bylo přehlednější
  3. testovat úroveň komprese na již zkomprinovaném jpg je celkem zbytečné

Bez komentáře

Napsal/a: Crusher

Přidáno: 06.01.2009 23.10

Odpovědět

přesně jak říká Nezbeda a testovat soubory, které jsou komprimované (viz JPG) je… zvláštní – nejsou to obecné soubory ale právě soubory s různým rozložením hodnot… no … atd. ale jinak dobrý článek

-

Napsal/a: Daniel Ševčík

Přidáno: 07.01.2009 12.33

Odpovědět

Pro příště se určitě poučím, díky za připomínky.

graf

Napsal/a: Marek Maťovka

Přidáno: 08.01.2009 14.06

Odpovědět

Ještě mě teď napadlo, nejpřehlednější vyjádření měření by bylo asi v podobě grafu.

Bez komentáře

Napsal/a: marshall

Přidáno: 19.01.2009 23.45

Odpovědět

přesně tak, chybí časy provedení jednotlivých souborů. také velikost vzorků je nedostatečná, protože umožňuje náhodnou chybu, která ovlivní výsledek. např. txt souborů je potřeba vzít 500 a ne 16. vhodné by bylo také otestova samorozbalovací schopnosti resp o kolik to u kterého nakyne.

krabice

Napsal/a: jarda

Přidáno: 13.02.2009 06.00

Odpovědět

Co to vyzkoušet na dvou podobných potravinách – zkomprimovat dort a pizzu. Co bude lépe zabalené. No nic.

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny