Nová verze ovladačů AtiCatalyst

Tagy:  amd, grafika, verze, Ati Catalyst, ovladače, ovladač grafické karty

Pokud používáte grafickou kartu od firmy AMD, určitě Vás bude zajímat, že je uvolněna nová verze ovladačů ATI Catalyst 10.3. Sice jde zatím o tzv. preview verzi, znamená to ale, že konečná finální verze už není příliš daleko a její uvedení je otázkou týdnů, maximálně měsíců.

Jedním z největších taháků nové verze je ATI Eyefinity, tedy zobrazovací technologie. Není sice úplně nová, ale je výrazně „překopané“ její ovládání a nastavení. ATI Eyefinity slouží k základnímu nastavování parametrů pro grafickou kartu, avšak je možné přes něj ovládat i jiné funkce, jako například zobrazování na dvou monitorech, nebo různé nastavení grafiky pro různé aplikace.

Potěší také podpora 3D zobrazení ve hrách. Kromě toho je zde i docela výrazný nárůst výkonu v závislosti na typu karty a náročnosti dané hry. Mimo her se výkon zvýšil i u jiných aplikací, takže některé náročnější programy, jako například fotoeditory by měly pod novou verzí fungovat o malinko rychleji.

Zdroj: Sites.amd.com

Novinka Nová verze ovladačů AtiCatalyst byla publikován 21. března 2010 v 03.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...