Obchodoval na burze sám se sebou, vydělal okolo 250 tisíc dolarů

Tagy:  hacker, obchod, výdělek, zisk, podvod, burza

Jak přijít k penězům rychle a snadno ukázal Valerij Malcev se svoji společností BroCo Investments. Podnikavý Rus se dostal do finančních problémů, a jelikož se velice dobře vyznal v počítačích a internetu, podařilo se mu oklamat systém a dostat se k obchodním účtům různých lidí a firem.

Princip byl jednoduchý. Malcev prostřednictvím své firmy nakoupil akcie, které nebyly příliš v kurzu, nebo měly velice malou cenu. Pak využil ukradených údajů k cizím účtům a z nich nakoupil od BroCo tytéž akcie, ale za několikrát zvýšenou cenu. Samozřejmě využil provize a dokázal tak odvést obrovský zisk, v podstatě za to, že prodával a kupoval akcie sám od sebe.

Skutečný čistý zisk z takových obchodů se odhaduje na 255 tisíc dolarů, osobám, kterým „ukradl“ účty ale způsobil škodu za 600 tisíc dolarů. Podle informací Komise pro cenné papíry, která se případem zabývá nebyly účty moc dobře chráněny, většinou měly pouze heslo a jméno.

Zdroj: Wired.com

Novinka Obchodoval na burze sám se sebou, vydělal okolo 250 tisíc dolarů byla publikován 21. března 2010 v 02.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...