Pomůže Apple Opeře?

Tagy:  opera, prohlížeč, internet, mobilní telefon, smartphone, mobilní internet, apple, safari, iphone

Opera chce v brzké době oslovit Apple a požádat ho o pomoc při distribuci prohlížeče Opera Mini. Opera Mini by měla být primárně určena pro iPhone a nejpravděpodobnější forma spolupráce by zřejmě spočívala v tom, že Apple by umístil Operu na portál App Store a doporučoval by ji právě pro iPhone.

Zatím ale vůbec není jasné, jak Apple na nabídku zareaguje. Do App Store se totiž nezařazují ty aplikace, které mají funkci stejnou, nebo velice podobnou jako aplikace přímo od Apple. Je to sice obrana proti konkurenci ale vývojářům to značně komplikuje práci. Krom toho musí být každá aplikace, která má být dána na App Store speciálně schválena, elektronicky podepsána a musí k ní být vytvořena smlouva. V ní může být hodně důvodů, pro která nemusí být schválena.

Pro uživatele by ale zavedení Opery mělo veliký kladný dopad. Prohlížeč Opera Mini totiž dokáže komprimovat data, takže je přenos i práce rychlejší a snadnější. To Safari nedovoluje.

Zdroj: FastCompany.com

Novinka Pomůže Apple Opeře? byla publikován 22. března 2010 v 23.45. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...