Pokořen rekord: SanDisk bude prodávat největší microSD kartu

Tagy:  sandisk, paměťová karta, paměťovka, médium, karty, paměť, kapacita, ukládání,

Potřebujete přenést fotky, třeba z digitálního fotoaparátu na počítač a pořád musíte mít v hlavě, že „kapacita je taková a taková, takže si musím vybírat co fotím“? S řešením tohoto problému přišel SanDisk, který představil, alespoň na poli paměťových karet rekordmana, který se pyšní titulem největší microSD karta na světě.

32 GB microSD karta by měla v době několika dnů jít do normálního prodeje, stát bude 200 dolarů, na stránkách SanDisku je ale možnost koupit si ji už teď. SanDisk ale není ve vývoji vysokokapacitních microSD karet jediný, stejnou kartu představil i Samsung, u něj je ovšem jeden problém – karta zatím nebyla oficiálně uvedena na trh a nikdo neví, kdy by měla být příležitost si ji koupit.

SanDisk má ale kromě microSD karet i další eso v rukávu, tím jsou standardní SD karty. Byla vyvinuta 64 GB SD karta, která je v prodeji od konce února a zájem o ni je zatím více než dobrý.

Vysoké kapacita karet bylo dosaženo díky technologii LC NAND Flash.

Zdroj: Sandisk.com

Novinka Pokořen rekord: SanDisk bude prodávat největší microSD kartu byla publikován 26. března 2010 v 06.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...