Dostal se na Twitter Obamy, zřejmě ho čeká vězení

Tagy:  hacker, obama, prezident, heslo, twitter

Pokud se chcete dostat do účtu nějaké známé osoby, nebo třeba vašeho kamaráda, nemusíte být ani moc velký počítačový odborník. Francouzský mladík se totiž zřejmě nudil a tak zkoušel z legrace odpovídat na otázky, které se vám zobrazí při zapomenutí hesla na síti Twitter. Vybral si účet prezidenta Barracka Obamy a čirou náhodou se trefil do správné odpovědi.

Jak dlouho a jaké varianty mladík z města Clermont-Ferrand zkoušel není jasné, kromě účtu amerického prezidenta se mu ještě podařilo nabourat účet nejmenované popové zpěvačky. Ve Francii ovšem za trestný čin „proniknutí do cizí databáze“, kterého se „hacker“ dopustil hrozí až několik let ve vězení.

Na jednu stranu vyvolává celá událost úsměv, navíc v podstatě nebyla způsobena žádná škoda a muž se už za svůj čin omluvil. O tom, jak se situace bude vyvíjet dál rozhodne soudní přelíčení.

Zdroj: BBC.news.co.uk

Novinka Dostal se na Twitter Obamy, zřejmě ho čeká vězení byla publikován 26. března 2010 v 19.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...