Toshiba disky: 750 GB a 1 TB

Tagy:  toshiba, disk, pevný disk, kapacita, rychlost, ssd, otáčky

Technologie SSD stále ještě neukončila vládu standardních, tedy plotnových disků. I když se SSD používají ve stále větší míře, hlavně v případě notebooků, výrobci se stále nevzdávají a produkují nové a nové typy pevných disků.

K největším novinkám v této oblasti patří typ MK7559GSXP od Toshiby, který se pyšní vskutku velikou kapacitou. Jde o obyčejný 2,5" disk, který má ale nezanedbatelnou kapacitu, vleze se na něj 750 GB dat. To vše je na dvou plotnách, takže rozdíl mezi MK7559GSXP a jiným diskem do notebooku v podstatě není na první pohled zřetelný.

Nejde však o největší disk od Toshiby. Tím je MK1059GSM, na který se vejde celý 1 TB dat, navíc má přijatelný počet otáček, takže práce s ním není nijak pomalá. Oba disky mají spotřebo do 2 W energie a mají stejný rozměr – zmiňovaných 2,5".

Pokud o jeden z nich budete mít zájem, musíte ještě vyčkat. První disky by se měly objevit na trhu koncem příštího měsíce. Cena není zatím známá.

Zdroj: Toshiba.co.jp

Novinka Toshiba disky: 750 GB a 1 TB byla publikován 28. března 2010 v 22.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...