Murdoch posvětil placení za internetový obsah dalších dvou novin

Tagy:  noviny, rupert, murdoch, zprávy, zisk, poplatky, internet, deník, týdenník

Rupert Murdoch zřejmě vytrvá ve zpoplatňování svých zpravodajských serverů. Murdochovi patří velké množství různých deníků a tím tedy samozřejmě i internetových portálů. Jenže se mu nelíbí, že téměř každý člověk, který má internet si může obsah deníku přečíst, aniž by za něj musel platit, čímž samozřejmě podnikatel přichází o zisk.

Změny se dotknou hlavně slavných novin Times, které ve Velké Británii vychází již velice dlouho, týdeník Sunday Times bude rovněž k dispozici na internetu pouze za peníze. Platit se za internetový obsah bude prakticky stejně jako za ten novinový, tzn. cena bude u internetového vydání novin jen o zlomek větší, než u obyčejného „papírového“ vydání. Denní přístup na server vyjde na 1,1 libru, obyčejné vydání stojí přesně libru. Za noviny Sunday Times se budou platit dvě libry. a nedeľník Sunday Times, na webe spoplatní.

Murdoch už podobnou strategii zvolil u dvou dalších titulů, Financial Times a Wall Street Journal. I když, dle jeho slov jde o krok, který přinese užitek, zatím je pravdou spíše opak. Podle průzkumů totiž zpoplatněné internetové deníky klesají ve čtenosti, čímž zákonitě klesá i zisk za inzerci.

Zdroj: Abc.net.au

Novinka Murdoch posvětil placení za internetový obsah dalších dvou novin byla publikován 30. března 2010 v 23.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...