Internet Explorer má na Českém internetu zastoupení menší než 50%

Tagy:  internet explorer, google chrome, opera, safari, firefox, prohlížeč, microsoft, windows konkurence, google, google chrome

V České republice se Internet Exploreru zřejmě příliš nedaří. Jak informoval server Navrcholu.cz, tržní podíl prohlížeče Internet Explorer klesl pod 50%. Stále klesajícímu podílu pomáhají největší konkurenti, zatím nejrozšířenějšího prohlížeče, těmi jsou Mozilla Firefox a Google Chrome.

Google Chrome za poslední rok dokázal zvýšit svůj podíl z nuly na necelých pět procent, Mozilla o poslední rok „porostla“ o dva procentní body. Problémem, hlavně pro vývojáře webových stránek je stále velký podíl uživatelů, kteří používají extrémně staré verze IE, tedy verze 7.0 a 6.0. Nejde jen o to, že s některými stránkami si takové verze prohlížeče zkrátka „nerozumí“ ale jde i o bezpečnost. Právě staré verze mohou nahrávat hackerům nebo různým červům a virům dostat se do počítače.

Prohlížeč Opera má podíl okolo šesti procent, Safari se drží na hranici 1,4 procenta. Dá se očekávat, že v budoucnosti na tom bude Internet Explorer stále hůře a posilovat bude hlavně Firefox a asi i Google Chrome.

Zdroj: Tisková zpráva

Novinka Internet Explorer má na Českém internetu zastoupení menší než 50% byla publikován 4. dubna 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...