iPad má první chyby, zlobí WiFi

Tagy:  apple, ipad, varianty, multi-touch, novinka, prodej, obchod, objednávky, wifi, problémy, ipad problém, ipad chyby, signál wifi

Dotykový Apple iPad se prodává velice dobře, o tom není pochyb, problém je však v tom, že si začínají zákazníci všímat prvních problémů. Jde hlavně o připojení k internetu pomocí technologie WiFi. Spousta lidí si stěžuje, že připojení je buďto extrémně pomalé, nebo se nenaváže vůbec.

Vývojáři a technici už začali s hledáním řešení, zatím doporučují být u vysílací WiFi stanice co nejblíž, na sílu signálu prý mají vliv i mikrovlnky, kterým by se měli lidé pracující s iPadem vyhýbat. Problém může být jak softwarového tak i hardwarového rázu, zajímavé je, že s iPhonem podobné problémy ani při stejných podmínkách nejsou.

V případě hardwaru by mohlo jít o samotné konstrukční řešení přístroje, iPad má totiž WiFi anténu ze zadní strany, pokud ho tedy položíme na stůl, anténa je zastíněná a to může silně omezit dostupnost signálu. Z hlediska softwaru je problém v rozpoznávání routerů.

Kromě WiFi připojení někdy dělá „neplechu“ i nabíjení. Apple doporučuje nabíjet iPad hlavně přímo přes elektrickou zásuvku, nabíjení z USB kabelu nefunguje vždycky na 100%.

Zdroj: Edition.cnn.com

Novinka iPad má první chyby, zlobí WiFi byla publikován 8. dubna 2010 v 01.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...